До програми Гарварду включили «Тіні забутих предків»

До програми Гарварду включили «Тіні забутих предків»

31 Березня 2016
815
31 Березня 2016
16:42

До програми Гарварду включили «Тіні забутих предків»

815
З недавнього часу студенти Гарвардського університету, що навчаються на кінознавців, будуть обов’язково дивитися український кіношедевр «Тіні забутих предків»
До програми Гарварду включили «Тіні забутих предків»
До програми Гарварду включили «Тіні забутих предків»

Про це повідомляє 24 канал.

Стрічка увійшла у «двадцятку» киношедеврів світу.

Свій фільм Сергій Параджанов знімав 1,5 років. Режисер знав, що якщо він не прочує життя гуцулів – стрічки не буде. Тому перезнімав багато разів деякі найважливіші сцени.

Жив не у готелі – як всі зі знімальної групи, а просився до гуцульських родин. Також відвідував весілля та похорони, щоб бачити, як за обрядом це роблять гуцули.

Першими стрічку побачили саме жителі Карпат. Всі «актори» масовки прийшли на прем'єру 24-го серпня 1965 року у сільський клуб.

А на офіційній презентації у кінотеатрі "Україна" трапився скандал. Бо Іван Дзюба, Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл вийшли на сцену й розповіли про арешти серед інтелігенції.

Після цього «Тіні» практично заборонили. Але за кордоном фільм здобув 39 міжнародних нагород. Параджанова привітали Федеріко Фелліні, Мікеланджело Антоніоні, Акіра Курасава, Анджей Вайда та інші.

Нагадаємо, цього року оргкомітет міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA вирішив звернути увагу на тему ілюзій минулого, з якими сьогодні прощається не лише Україна, а й інші країни світу. Однією з найважливіших подій на цьогорічному Docudays UA стане запуск національного конкурсу документального кіно DOCU/Україна, на який члени журі відібрали 12 короткометражних стрічок молодих українських авторів.

Раніше повідомлялося, що 16 березня телеканал «Сонце» презентує для журналістів та VIP-персон нову історію про сучасну молодь - екшн-комедію #Selfieparty.

 

Фото: www.kinopoisk.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду