Суд скасував ліквідацію комунальної газети «Народна трибуна» у Глухові

Суд скасував ліквідацію комунальної газети «Народна трибуна» у Глухові

30 Березня 2016
1756
30 Березня 2016
13:10

Суд скасував ліквідацію комунальної газети «Народна трибуна» у Глухові

1756
28 березня Глухівський міський суд (Сумська область) виніс рішення за позовом головної редакторки глухівської комунальної газети «Народна трибуна» Світлани Халимоненко про скасування рішення Глухівського міськради щодо ліквідації видання.
Суд скасував ліквідацію комунальної газети «Народна трибуна» у Глухові
Суд скасував ліквідацію комунальної газети «Народна трибуна» у Глухові

Про це повідомляє видання «Данкор».

Суд постановив задовольнити адміністративний позов Світлани Халимоненко і визнав протиправним рішення третього пленарного засідання другої сесії Глухівської міської ради Сумської області від 17.12.2015 року № 24 «Про зміну керівника комунальної організації Глухівської міської ради «Редакція газети «Народна трибуна». Рішення щодо звільнення головної редакторки глухівської комунальної газети «Народна трибуна» повинно бути скасовано.

Глухівський міський суд також визнав протиправним та постановив скасувати рішення сесії про ліквідацію комунальної організації (КО) «Редакція газети «Народна трибуна»». Одночасно повинно бути скасоване рішення глухівських депутатів щодо створення та затвердження персонального складу ліквідаційної комісії КО «Редакція газети «Народна трибуна»».

Судові витрати повинна сплатити Глухівська міська рада за рахунок бюджетних асигнувань. 

Нагадаємо, 26 листопада 2015 року Глухівська міська рада ухвалила рішення про створення тимчасової контрольної комісії з питань перевірки господарської діяльності комунальної організації «Редакція газети «Народна трибуна» і дотримання головним редактором положень контракту. Тимчасова комісія мала перевірити та надати висновки щодо інформації про необ’єктивне та упереджене висвітлення подій суспільного життя міста, зокрема, перебігу виборчого процесу.

На засіданні сесії 17 грудня більшість депутатського корпусу ухвалила рішення про дострокове звільнення редактора газети «Народна трибуна» Світлани Халимоненко, яка перебувала на лікарняному, а 21 грудня відбувся штурм редакції газети «Народна трибуна» за участі новообраного мера Глухова Мішеля Терещенка.

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) заявила, що звільнення за рішенням Глухівської міської ради (Сумська область) головного редактора комунальної газети «Народна трибуна» Світлани Халимоненко, а також перевірка діяльності газети щодо «об’єктивності» є незаконними. Як  йдеться у заяві головного юрисконсульта медіапрофспілки Олександра Тарасова, прийняття рішень Глухівською міською радою про звільнення головного редактора газети «Народна трибуна» і створення комісії щодо перевірки дотримання редакцією закону «Про друковані ЗМІ (пресу) в Україні» є небезпечним прецедентом із запровадження цензури.

На фото - штурм редакції за участі міського голови Глухова.

Фото: скрін відео ТК «Глухов».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду