Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського

Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського

15 Березня 2016
1403
15 Березня 2016
12:31

Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського

1403
Фільмом-відкриттям цьогорічного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який утринадцяте стартує в Києві 25 березня, стане документальна картина російського режисера Віталія Манського «У променях сонця». Українські глядачі побачать стрічку вперше.
Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського
Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського

Про це повідомляє сайт кінофестивалю.

«У променях сонця» - фільм про життя столиці Північної Кореї. Під час зйомок 45 днів російський режисер Віталій Манський документував життя в Пхеньяні. Для того, щоб йому дозволили знімати в одній із найзакритіших країн світу, фільмувати довелося за наперед написаним сценарієм, затвердженим місцевими партійними робітниками.

 «Я їхав в країну, якої не знав, я до цього не був у Північній Кореї. Усе, що я бачив, було для мене відкриттям. Я їхав знімати іншу картину. Але коли був втягненим і включеним у те, чому став свідком, я вважав своїм цивільним, кінематографічним, яким завгодно обов'язком поділитися власними спостереженнями з усіма вами. Поділитися, щоб, по-перше, ми всі розуміли й уявляли наше, не дай боже, майбутнє, тому що нас туди розвертає...

Я, правда, хочу вас заспокоїти – Росія не стане Північною Кореєю, тому що це неможливо. Але навіть розворот у цей бік – абсолютна катастрофа. І, по-друге, щоб ми розуміли, що означає, коли нам говорять, що наші дії – ну, наприклад, у Криму – підтримують такі прекрасні країни, як Північна Корея, Зімбабве, Куба й так далі; щоб ми розуміли, до якої міри падіння дійшла наша країна. Я був у Зімбабве, і я робив картину на Кубі, я знаю, про що кажу», – розповів Віталій Манський під час дискусії з головним редактором журналу «Искусство кино» Данилом Дондуреєм.

Режисер особисто представить стрічку на фестивалі Docudays UA. 

Віталій Манський – один із найвідоміших сучасних російських документалістів та продюсерів. Народився у Львові, нині живе у Ризі (Латвія). Він створив більше 30 фільмів і є одним із засновників національної премії «Лавровая Ветвь», яку присуджують за найкращі російські документальні фільми, та президентом незалежного Московського фестивалю документального кіно «Артдокфест».

Вхід на церемонію відкриття фестивалю - лише за запрошеннями. Повторний показ документального фільму «У променях сонця» відбудеться 26 березня о 12.00 у червоній залі «Будинку кіно».

Фестиваль Docudays UA пройде в Києві з 25 березня до 1 квітня.

 На фото - кадр з фільму «У променях сонця»

Фото: Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1403
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду