Docudays UA-2016 оголосив членів журі

Docudays UA-2016 оголосив членів журі

15 Березня 2016
1493
15 Березня 2016
17:36

Docudays UA-2016 оголосив членів журі

1493
13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив імена членів журі.
Docudays UA-2016 оголосив членів журі
Docudays UA-2016 оголосив членів журі

Цього року до традиційних програм фестивалю «Docu/Життя», «Docu/Право» та «Docu/Коротко» приєднався ще один конкурс «Docu/Україна» для українських документалістів. Конкурсні програми фестивалю оцінюватимуть три склади журі, оскільки одні й ті самі судді обиратимуть переможців у конкурсах «Docu/Коротко» і «Docu/Україна». Також на фестивалі працюватиме студентське журі.

Кращих серед креативної документалістики конкурсу «Docu/Життя» визначатимуть: міжнародна журналістка і голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк, латвійський оперний режисер Вієстур Кайріш, який зняв фільм-оперу про Чорнобиль «Невидиме місто», та знавець документального кіно із США, програмерка фестивалю True/False Памела Кон.

У конкурсі «Docu/Право» змагатимуться стрічки, де особлива увага приділяється питанням боротьби за фундаментальні права й свободи. Найкращого з-поміж них оберуть український драматург, засновниця фестивалю «Тиждень актуальної п’єси» та проекту «Театр Переселенця» у Києві Наталя Ворожбит, право захисниця, голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик та соціологиня, викладачка Університету Західного Парижа Анн ле Уеру.

Переможців у номінації «Docu/Коротко» обиратимуть кінематографіст і кінознавець із Фінляндії Ееро Таммі, проектний менеджер фонду Берта фестивалю IDFA з Нідерландів Мелані де Фохт та співзасновниця львівського фестивалю Wiz-Art Ольга Райтер.

Журі конкурсу «Docu/Коротко» цього року визначатиме й переможців серед фільмів конкурсу «Docu/Україна».

Також свого фаворита серед конкурсних фільмів оберуть студенти. Студентське журі Docudays UA складається з п'яти осіб та формується за рекомендаціями молодіжних організацій. Цьогоріч до нього увійшли молодий режисер Філіп Сотниченко, соціологиня та документаліст-початківець Ліза Гавриленко, координатор молодiжних проектiв у ЦГП Марія Суляліна, журналіст Роман Губа та студент-міжнародник Єгор Бурков.

Нагадаємо, що фестиваль Docudays UA пройде в Києві з 25 березня до 1 квітня. Він відкриється документальною картиною російського режисера Віталія Манського «У променях сонця».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду