detector.media
15.03.2016 12:31
Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського
Фестиваль Docudays UA відкриється прем’єрою стрічки Віталія Манського
Фільмом-відкриттям цьогорічного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який утринадцяте стартує в Києві 25 березня, стане документальна картина російського режисера Віталія Манського «У променях сонця». Українські глядачі побачать стрічку вперше.

Про це повідомляє сайт кінофестивалю.

«У променях сонця» - фільм про життя столиці Північної Кореї. Під час зйомок 45 днів російський режисер Віталій Манський документував життя в Пхеньяні. Для того, щоб йому дозволили знімати в одній із найзакритіших країн світу, фільмувати довелося за наперед написаним сценарієм, затвердженим місцевими партійними робітниками.

 «Я їхав в країну, якої не знав, я до цього не був у Північній Кореї. Усе, що я бачив, було для мене відкриттям. Я їхав знімати іншу картину. Але коли був втягненим і включеним у те, чому став свідком, я вважав своїм цивільним, кінематографічним, яким завгодно обов'язком поділитися власними спостереженнями з усіма вами. Поділитися, щоб, по-перше, ми всі розуміли й уявляли наше, не дай боже, майбутнє, тому що нас туди розвертає...

Я, правда, хочу вас заспокоїти – Росія не стане Північною Кореєю, тому що це неможливо. Але навіть розворот у цей бік – абсолютна катастрофа. І, по-друге, щоб ми розуміли, що означає, коли нам говорять, що наші дії – ну, наприклад, у Криму – підтримують такі прекрасні країни, як Північна Корея, Зімбабве, Куба й так далі; щоб ми розуміли, до якої міри падіння дійшла наша країна. Я був у Зімбабве, і я робив картину на Кубі, я знаю, про що кажу», – розповів Віталій Манський під час дискусії з головним редактором журналу «Искусство кино» Данилом Дондуреєм.

Режисер особисто представить стрічку на фестивалі Docudays UA. 

Віталій Манський – один із найвідоміших сучасних російських документалістів та продюсерів. Народився у Львові, нині живе у Ризі (Латвія). Він створив більше 30 фільмів і є одним із засновників національної премії «Лавровая Ветвь», яку присуджують за найкращі російські документальні фільми, та президентом незалежного Московського фестивалю документального кіно «Артдокфест».

Вхід на церемонію відкриття фестивалю - лише за запрошеннями. Повторний показ документального фільму «У променях сонця» відбудеться 26 березня о 12.00 у червоній залі «Будинку кіно».

Фестиваль Docudays UA пройде в Києві з 25 березня до 1 квітня.

 На фото - кадр з фільму «У променях сонця»

Фото: Docudays UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY