СБУ не бачить достатньо підстав для відкриття провадження проти Столярової

СБУ не бачить достатньо підстав для відкриття провадження проти Столярової

26 Лютого 2016
1642
26 Лютого 2016
10:54

СБУ не бачить достатньо підстав для відкриття провадження проти Столярової

1642
Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що СБУ не знайшла підстав для відкриття кримінального провадження щодо колишньої креативної продюсерки програми «Подробности недели» на телеканалі «Інтер», громадянки РФ Марії Столярової. Напередодні канал вибачився за нецензурну лайку журналістки у прямому ефірі 21 лютого під час сюжету про Небесну Сотню.
СБУ не бачить достатньо підстав для відкриття провадження проти Столярової
СБУ не бачить достатньо підстав для відкриття провадження проти Столярової

Про це повідомляє сайт 5-го каналу .

За словами Олени Гітлянської, СБУ вивчає репортажі Марії Столярової на російському ТБ і її записи у соціальних мережах, у яких вона висловлювала підтримку бойовикам-сепаратистам.

«Служба безпеки здійснювала системний аналіз та вивчала її дописи в соціальних мережах, її репортажі на телебаченні як російської журналістки. Ми дамо відповідну оцінку цим репортажам, але поки що всі її висловлювання, хоч і містять ознаки великої симпатії до терористичних організацій, але поки ми не знайшли прямих цитат, ознак для порушення кримінального провадження», - сказала Олена Гітлянська в ефірі 5-го каналу.

Вона наголосила, що у правовій країні не можна затримувати людину, якщо немає для цього достатньо підстав.

«Ми будемо продовжувати вивчати її матеріали. Поки ті, що є в нас наявності, не дають нам підстав порушити кримінальне провадження», - сказала речниця СБУ.

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» випускова редакторка Марія Столярова вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Телеканал «Інтер» заявив, що обурений інцидентом, що стався в ефірі програми «Подробности недели» 21 лютого, й нагадав, що випускова редакторка програми Марія Столярова, яка нецензурно висловилася під час прямого ефіру, працює не на каналі «Інтер», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми. 24 лютого ведуча «Подробностей» Наталія Білошева ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». 

Публікації Столярової у Facebook, а також лайка у ефірі стала приводом для її звільнення, та подальшої депортації. 

СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій. Пані Столярова вже залишила Україну і в коментарі ЗМІ заявила, що зробила це через погрози в соціальних мережах.

 

Марія Столярова. Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1642
Читайте також
24.02.2016 15:01
Мар'яна Закусило
для «Детектора медіа»
1 508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду