На Netflix відбулася прем’єра фільму «Зима у вогні» Євгенія Афінеєєвського

На Netflix відбулася прем’єра фільму «Зима у вогні» Євгенія Афінеєєвського

10 Жовтня 2015
2617
10 Жовтня 2015
14:06

На Netflix відбулася прем’єра фільму «Зима у вогні» Євгенія Афінеєєвського

2617
На Netflix відбулася прем’єра фільму «Зима у вогні» Євгенія Афінеєєвського
На Netflix відбулася прем’єра фільму «Зима у вогні» Євгенія Афінеєєвського

9 жовтня на платформі Netflix відбулая прем'єра документальний фільм про український «Зима у вогні» авторства Євгенія Афінеєвского.

 

Як повідомляють американські глядачі, стрічка запам'яталася насамперед якісним рівнем. «Ідеальний монтаж (авторства Ангуса Волла. - ТК) - цей фахівець був задіяний у виробництві стрічки «Дівчина з татуюванням» дракона» -, дуже чиста і зрозуміла структура оповіді й драматургія», - відзначає на своїй сторінці у Facebook українська журналістка, яка нині мешкає у Майямі, Катерина Панова.

 

Серед героїв картини вона впізнала українських журналістів Христину Бердинських і Юрія Кривенка, народного депутата Мустафу Найєма, а також співачку Камалію.

 

Як розповів у інтерв'ю американському виданню Forum Daily пан Афінеєвський, окрім Ангуса Волла, у роботі над фільмом йому допомагали продюсер Джон Батцек (відомий за документальною стрічкою «В пошуках Цукрової Людини» Маліка Бенджеллуля), його друг Латті Гроуман. Метою американських глядачів було зробити картинку зрозумілою для всього світу.

 

Загалом у роботі над фільмом задано близько 30 фахівців. «Це великий проект співпраці понад 30 осіб - професіоналів і любителів, які ділилися зі мною своїм матеріалом від чистої душі і без усякої оплати», - коментує Євгеній Афінеєвський.

 

Щодо кадрів за участі Камалії у фільмі кінорежисер сказав: «Майдан складався з людей різних соціальних груп - і бідних, і багатих. Ви не зустрінете ці кадри у фільмі, але повірте, я бачив, як туди приїжджали "Бентлі", з них виходили жінки на високих обцасах і в шубах, різали бутерброди. Камалію я зустрічав і до, і під час Майдану і знав, що вона допомагає, приносить одяг та їжу. Я вирішив, що вона має стати одним з героїв фільму - це допоможе продемонструвати соціальний спектр. Важливо було показати, що всі тією чи іншою мірою брали участь, і саме тому Майдан переміг».

 

 


 

 

 

 

 

 

 

У коментарі іншому виданню, Deutsche Welle, Євгеній Афінеєвський сказав, що його метою було збереження «історичного документу», яким є хроніка подій на Майдані. «Мій фільм - це історичний документ. Я не маю на меті звинувачувати будь-кого. Я вірю, що закон буде дотримано, але працював не для того, аби вершити правосуддя».

 

Нагадаємо, Євген Афінеєвський - американський продюсер, режисер, актор, сценарист, президент компанії New Generation Films (Голлівуд, США).

 

«Зима у вогні» - третій документальний фільм кіноредисера. У якості продюсера він брав участь в адаптації «Злочину і кари» 2002 року за участю Ванесси Редгрейв, Джона Херта і Марго Кіддер. Його дебютом як кінорежисера був фільм «Ой Вей! Мій син гей!» 2009 року.

 

Знімався фільм «Зима у вогні» на замовлення Netflix Євгеном Афінеєвським і Деном Толмором та UkrStream.TV, SPN Productions в асоціації з Passion Pictures, Campbell Grobman Films та Rock Paper Scissors Entertainment. Виконавчими продюсерами виступили Джон Беттсек, Латі Гробман, Кріста Кемпбел, Ліза Нішімура, Адам Дель Део, Ангус Уолл, Девід Дінерштейн, Ендрю Руеманн, Денніс Л.Когод, Надін Хапсаліс-Когод і Богдан Батрух.

 

«Детектор медіа»

Кадри зі стрічки «Зима у вогні» - Forum Daily

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду