НСКУ заявляє, що не досягла порозуміння з АПУ щодо Українського Оскарівського комітету

НСКУ заявляє, що не досягла порозуміння з АПУ щодо Українського Оскарівського комітету

2 Вересня 2015
1423
2 Вересня 2015
19:17

НСКУ заявляє, що не досягла порозуміння з АПУ щодо Українського Оскарівського комітету

1423
НСКУ заявляє, що не досягла порозуміння з АПУ щодо Українського Оскарівського комітету
НСКУ заявляє, що не досягла порозуміння з АПУ щодо Українського Оскарівського комітету

Національна спілка кінематографістів України (НСКУ) підтвердила, що на початку липня відправила в Американську кіноакадемію документи для затвердження складу Українського Оскарівського комітету. Відповідь ще не надійшла. Про це повідомляється на офіційному сайті Спілки.

 

Йдеться про пакет документів для затвердження нового складу Українського Оскарівського комітету, а також про лист Державного агентства України з питань кіно, що підтримало ініціативу НСКУ з переформатування діяльності Українського Оскарівського комітету.

 

Таку заяву НСКУ зробила у відповідь на відкритий лист продюсерів Ігоря Савиченка, Максима Асадчого і Єгора Олесова щодо роботи Українського Оскарівського комітету від 2 вересня. Кінопродюсери нагадали, що Американська кіноакадемія закриває прийом заявок на «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» 1 жовтня, а в Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення. 

 

«Після проведення процедури виборів і формування Українського Оскарівського комітету В Американській кіноакадемії отримали надані документи і повідомили, що вони будуть розглянуті Виконавчим комітетом у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» на його наступному засіданні. Відтоді у липні та серпні Виконавчий комітет ще не збирався», - зазначили в НСКУ.

 

НСКУ спростувала інформацію, поширену 2 вересня генеральним директором Асоціації продюсерів України (АПУ) Денисом Масліковим щодо того, що АПУ і НСКУ при посередництві голови Держкіно Пилипа Іллєнка дійшли згоди щодо спільної модерації роботи Українського Оскарівського комітету.

 

«Під час наради, що відбулася 23 червня 2015 року у Державному агентстві України з питань кіно щодо формування Українського Оскарівського комітету, Денис Масліков підтвердив, що Асоціація продюсерів України вийшла з переговорного процесу щодо підписання Меморандуму з НСКУ», - заявили у спілці.

 

Нагадаємо, у червні Національна спілка кінематографістів України сформувала новий склад Українського Оскарівського комітету. До нього увійшло 17 діячів кіно та кінокритиків. Водночас генеральний директор Асоціації продюсерів України (АПУ) Денис Масліков заявив,  що після прийнятих учасниками кіноіндустрії рішень в Україні остаточне слово залишається за Американською кіноакадемією: «Має відбутися легітимна процедура визначення «прав» на Український Оскарівський комітет».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду