Яценюк наказав перетворити «Укрпошту» на публічне акціонерне товариство

Яценюк наказав перетворити «Укрпошту» на публічне акціонерне товариство

4 Серпня 2015
2108
4 Серпня 2015
09:36

Яценюк наказав перетворити «Укрпошту» на публічне акціонерне товариство

2108
Яценюк наказав перетворити «Укрпошту» на публічне акціонерне товариство
Яценюк наказав перетворити «Укрпошту» на публічне акціонерне товариство

Кабінет міністрів України прийняв рішення перетворити державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» на публічне акціонерне товариство. Про це йдеться на Урядовому порталі, який опублікував відповідне урядове розпорядження № 728-р від  17 липня.

 

«Погодитися з пропозицією Міністерства інфраструктури щодо перетворення Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" (код згідно з ЄДРПОУ 21560045), м. Київ, вул. Хрещатик, 22, у публічне акціонерне товариство "Укрпошта", 100 відсотків акцій якого належать державі та не підлягають відчуженню, за умови збереження попереднього профілю діяльності підприємства», - йдеться у рішенні, півписаному Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

 

Згідно з розпорядженням міністерству інфраструктури належитьб здійснити в установленому порядку заходи, пов'язані з реалізацією цього рішення Кабміну.

 

Нагадаємо, Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ)  звернулись до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, протестуючи проти можливого підвищення вартості доставки преси. Організації заявили, що 8 липня Міністерство інфраструктури, без консультацій з медіаспільнотою, оприлюднило проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».

 

За оцінками УАВПП та НСЖУ, за умови підписання цього наказу збільшення вартості доставки для місцевих ЗМІ складе близько 122% і призведе до зменшення продажів тиражів місцевої преси (газети) до 40%,  загальнонаціональної преси (газети) - близько 20%, журналів - понад 20%. УАВПП і НСЖУ заявляють, що рішуче засуджують таке рішення фінансових проблем УДППЗ «Укрпошта», адже досвід минулих років показав, що збільшення вартості послуг з доставки преси не має зв'язку з підвищенням якості її доставки.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в прес-службі підприємства поштового зв'язку, ініціатором проекту наказу Міністерства інфраструктури про затвердження нових тарифів на приймання та доставку преси за передплатою стало ДП «Укрпошта». В «Укрпошті» зазначили, що у разі затвердження проекту наказу, зміна тарифів на доставку преси відбудеться з 1 січня 2016 року.  «У середньому для споживачів зміна вартості газет та журналів становитиме 10%», - повідомили в прес-службі.

 

Пізніше «Укрпошта» заявила, що, ініціюючи перегляд тарифів на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою з 1 січня 2016 року, має на меті встановити «справедливу вартість послуг зв'язку відповідно до сучасних ринкових умов».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду