Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»

Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»

31 Липня 2015
3162
31 Липня 2015
20:01

Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»

3162
Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»
Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»

Телеканал «Ракета», заснований російськими акторами Михайло Пореченков та Іван Охлобистін, яким заборонено в'їзд в Україну, розпочне мовлення в листопаді. Про це повідомляє видання «Журдом» з посиланням на продюсера каналу Олександра Казакова.

 

«З урахуванням того, що ми зараз маємо, і, якщо не буде ніяких форс-мажорів, то ми б хотіли запуститися в листопаді», - сказав пан Козаков.

 

Він зазначив, що в другій половині серпня телеканал планує отримати ліцензії на мовлення. «Ліцензій буде чотири: на супутник, кабель, інтернет і смартфон», - уточнив Олександр Казаков.

 

За його словами, в даний час керівництво каналу зайнято підбором приміщень для офісу та студії «Ракети». «Ми вирішили не прив'язуватися до існуючих студій і будуватимемо свою. Тому зараз активно вирішуються технологічні питання облаштування приміщень», - повідомив пан Казаков.

 

У червні на презентації телеканалу він розповів, що «Ракета» буде не державним, а комерційним каналом. Він також підкреслив, що він буде «не політичним, а ідейним». «Канал, про який йде мова, буде не державним, чи не відомчим - комерційним проектом, який розрахований на залучення великої кількості вітчизняних інвесторів», - сказав продюсер.

 

За його словами, телеканал буде працювати в кабельних мережах. Іван Охлобистін в свою чергу додав, що вікова категорія аудиторії каналу складе від 18 до 30 років. Михайло Пореченков зазначив, що на телеканалі будуть показувати як художні фільми, так і публіцистичні програми, зроблять відкриті студії і дискусійні майданчики. «Деякі вітчизняні фільми, які пройшли фестивалі, на жаль, не потрапляють в ефір нашого телебачення. У нас буде майданчик, де будуть показуватися ці фільми», - сказав Михайло Пореченков.

 

Він зазначив, що також буде багато програм про те, як живуть у різних регіонах Росії.

 

«Телебачення зараз не відповідає часу і ситуації в Росії. У цій Росії немає свого ТБ. У нас буде респектабельний інформаційний канал. Буде орієнтація і на молодіжний сегмент, і на зрілу людину. У ліберальної частини є своє завдання - заново розглядати якісь питання , у консервативної частини, яка представляє більшу частину населення, своя - ми налаштовані на традиційні цінності. Тільки в діалозі тієї й іншої частини може народжуватися істина», - заявив Іван Охлобистін.

 

Крім Михайла Пореченкова та Івана Охлобистіна до створення телеканалу причетні російські письменники Захар Прилепин і Сергій Лук'яненко, відомі своїми антиукраїнськими поглядами.

 

Нагадаємо, у червні стало відомо, що затяті українофоби Іван Охлобистін, Михайло Пореченков і Захар Прилепин задумали створити власний «консервативно-патріотичний» телеканал «Ракета». Зокрема Охлобистін заявив, що новий канал не транслюватиметься на територіях Луганської та Донецької області, і взагалі в Україні:  «Наш слоган - «Новій Росії - нове телебачення». А Донецьк, Луганськ, Україна - все-таки інші країни. І ми не маємо морального права на надання такої інформації. Наш канал розрахований на Росію і на дружні країни. Це супутникове телебачення. Це інформаційно-публіцистичний канал».

 

9 грудня минулого року Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Того ж дня Держкіно надало «Детектор медіа» перелік заборонених фільмів і серіалів за участі Охлобистіна. За заборону проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно. Держкіно також заборонило 69 фільмів з актором Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду