detector.media
31.07.2015 20:01
Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»
Восени Пореченков і Охлобистін запустять свій телеканал «Ракета»

Телеканал «Ракета», заснований російськими акторами Михайло Пореченков та Іван Охлобистін, яким заборонено в'їзд в Україну, розпочне мовлення в листопаді. Про це повідомляє видання «Журдом» з посиланням на продюсера каналу Олександра Казакова.

 

«З урахуванням того, що ми зараз маємо, і, якщо не буде ніяких форс-мажорів, то ми б хотіли запуститися в листопаді», - сказав пан Козаков.

 

Він зазначив, що в другій половині серпня телеканал планує отримати ліцензії на мовлення. «Ліцензій буде чотири: на супутник, кабель, інтернет і смартфон», - уточнив Олександр Казаков.

 

За його словами, в даний час керівництво каналу зайнято підбором приміщень для офісу та студії «Ракети». «Ми вирішили не прив'язуватися до існуючих студій і будуватимемо свою. Тому зараз активно вирішуються технологічні питання облаштування приміщень», - повідомив пан Казаков.

 

У червні на презентації телеканалу він розповів, що «Ракета» буде не державним, а комерційним каналом. Він також підкреслив, що він буде «не політичним, а ідейним». «Канал, про який йде мова, буде не державним, чи не відомчим - комерційним проектом, який розрахований на залучення великої кількості вітчизняних інвесторів», - сказав продюсер.

 

За його словами, телеканал буде працювати в кабельних мережах. Іван Охлобистін в свою чергу додав, що вікова категорія аудиторії каналу складе від 18 до 30 років. Михайло Пореченков зазначив, що на телеканалі будуть показувати як художні фільми, так і публіцистичні програми, зроблять відкриті студії і дискусійні майданчики. «Деякі вітчизняні фільми, які пройшли фестивалі, на жаль, не потрапляють в ефір нашого телебачення. У нас буде майданчик, де будуть показуватися ці фільми», - сказав Михайло Пореченков.

 

Він зазначив, що також буде багато програм про те, як живуть у різних регіонах Росії.

 

«Телебачення зараз не відповідає часу і ситуації в Росії. У цій Росії немає свого ТБ. У нас буде респектабельний інформаційний канал. Буде орієнтація і на молодіжний сегмент, і на зрілу людину. У ліберальної частини є своє завдання - заново розглядати якісь питання , у консервативної частини, яка представляє більшу частину населення, своя - ми налаштовані на традиційні цінності. Тільки в діалозі тієї й іншої частини може народжуватися істина», - заявив Іван Охлобистін.

 

Крім Михайла Пореченкова та Івана Охлобистіна до створення телеканалу причетні російські письменники Захар Прилепин і Сергій Лук'яненко, відомі своїми антиукраїнськими поглядами.

 

Нагадаємо, у червні стало відомо, що затяті українофоби Іван Охлобистін, Михайло Пореченков і Захар Прилепин задумали створити власний «консервативно-патріотичний» телеканал «Ракета». Зокрема Охлобистін заявив, що новий канал не транслюватиметься на територіях Луганської та Донецької області, і взагалі в Україні:  «Наш слоган - «Новій Росії - нове телебачення». А Донецьк, Луганськ, Україна - все-таки інші країни. І ми не маємо морального права на надання такої інформації. Наш канал розрахований на Росію і на дружні країни. Це супутникове телебачення. Це інформаційно-публіцистичний канал».

 

9 грудня минулого року Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Того ж дня Держкіно надало «Детектор медіа» перелік заборонених фільмів і серіалів за участі Охлобистіна. За заборону проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно. Держкіно також заборонило 69 фільмів з актором Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY