На видавництво Мінкультури в 2015 році державою передбачено більше 5 мільйонів гривень

На видавництво Мінкультури в 2015 році державою передбачено більше 5 мільйонів гривень

23 Липня 2015
2389
23 Липня 2015
13:04

На видавництво Мінкультури в 2015 році державою передбачено більше 5 мільйонів гривень

2389
На видавництво Мінкультури в 2015 році державою передбачено більше 5 мільйонів гривень
На видавництво Мінкультури в 2015 році державою передбачено більше 5 мільйонів гривень

На фінансову підтримку державного підприємства «Національно-газетне видавництво» передбачено 5 381 тис.грн. згідно закону «Про державний бюджет України на 2015 рік». Про це йдеться у відповіді Міністерства культури України за підписом заступника міністра культури Ростислава Карандєєва на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

На виплату заробітної плати з нарахуваннями з зазначеної суми, за цими даними, передбачено 3829 тис. грн.

 

Станом на 24 червня міністерство профінансувало видавництво на виплату заробітної плати в повному обсязі, зазначається у відповіді.

 

Нині видавництвом «ведеться робота в частині переведення редакції газети «Кримська світлиця до Києва, що, у свою чергу, дозволить забезпечити випуск та розповсюдження газети у друкованому виді».

 

 

22 червня «Детектор медіа» подала інформаційний запит до Мінкультури, у якому просила уточнити:

 

1) Чи передбачено бюджетне фінансування друкованого та електронного видання «Кримська світлиця»? Якщо так, прошу надати інформацію про запланований обсяг фінансування та види видатків, які покриваються коштами державного бюджету.


2) Кількість штатних та позаштатних співробітників «Кримської світлиці».


3) Обсяг заборгованості по заробітній платі співробітникам «Кримської світлиці» та плановані заходи щодо її погашення (етапність, обсяги, заплановані дати тощо). Прошу надати копії відповідних рішень (планів тощо).


4) Дані про документ, що регулює порядок розміщення матеріалів «Кримської світлиці» на медіапорталі «Культ UA», у газеті «Культура і життя». З якого часу такі матеріали розміщуються і в яких обсягах (кількість статей за період тощо).


5) Чи прийнято рішення щодо реструктуризації діяльності газети з огляду на тимчасову окупацію Російською Федерацією АР Крим?

 

Нагадаємо, раніше у коментарях «Детектор медіа» пан Карандєєв повідомляв, що в квітні 2015 року фінансування «Кримської світлиці» було припинено у квітні на вимогу Державної фінансової інспекції  України, за нинішніх обставин «немає підстав для правових відносин». Тим часом редакція «Кримської світлиці» наполягає, що їй має бути сплачена зарплата за чотири місяці - з лютого по квітень 2015 року.

 

21 червня головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула звернувся з відкритим листом до міністра культури В'ячеслава Кириленка. У ньому він, зокрема, розповів про конфліктні питання у співпраці з видавництвом Мінкультури.

 

Сьогодні, 23 липня, 23 липня в  «Національному газетно-журнальному видавництві» відбудеться прес-конференція «Конфлікт колективу Національного газетно-журнального видавництва із Міністерством культури України», яка організована представниками видавництва.

 

9 липня в ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» відбулися загальні збори колективу, де було прийнято рішення звернутися з листом до віце-прем'єра-міністра культури В`ячеслава Кириленка (копія надіслана також профільному заступнику міністра культури Ростиславу Карандєєву) з проханням надати повноваження виконуючого обов'язки генерального директора видавництва нинішньому заступнику директора  з творчих питань Руслану Онопрієнку

 

17 липня колективу ДП «Національне газетно-журнального видавництво», що підпорядковується Міністерству культури України, був представлений новий в.о. генерального директора Богдан Мазницький. Як стало відомо «Детектор медіа», колектив видавництва незадоволений, що після двох місяців відсутності керівника підприємства на посаду не був призначений заступник генерального директора з творчих питань Руслан Онопрієнко, якому висловили довіру загальні збори.

 

«Детектор медіа» інформуватиме читачів стосовно перебігу конфлікту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2389
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
krym_svit
3200 дн. тому
Як там у народі кажуть: як не збреше - й дня не проживе... На сьогодні в штаті "Кримської світлиці" - лише 4 (четверо) працівників, зарплати, яка так файно профінансована, кримчани не бачили з лютого - вже півроку! Про якісь міфічні переведення газети з Криму до Києва (з наданням житла за рахунок підселення до пана заступника міністра?) відомо лише з отаких чиновницьких інтернетних коментарів. Друкувати "Кримську світлицю" та інші культурологічні видання Мінкультури може почати хоч з цього тижня - усі ці місяці з початку року принт-файли регулярно відправляються до Києва, на редакційному сайті - жодного номера не пропущено! Ради експерименту - не дайте отаким міністерським коментаторам півроку зарплати, подивимося тоді на їхні коментарі!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду