Аваков замість відповіді на запитання власкора «Інтера» в Миколаєві почав сварити «Інтер» і Льовочкіна

Аваков замість відповіді на запитання власкора «Інтера» в Миколаєві почав сварити «Інтер» і Льовочкіна

2 Липня 2015
2982

Аваков замість відповіді на запитання власкора «Інтера» в Миколаєві почав сварити «Інтер» і Льовочкіна

2982
Аваков замість відповіді на запитання власкора «Інтера» в Миколаєві почав сварити «Інтер» і Льовочкіна
Аваков замість відповіді на запитання власкора «Інтера» в Миколаєві почав сварити «Інтер» і Льовочкіна

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спілкування з журналістами в Миколаєві 1 липня замість відповідей на запитання власкора телеканалу «Інтер» Кирила Ющишена почав звинувачувати цей канал і його співвласника Сергія Льовочкіна в маніпуляціях, так і не відповівши на запитання. Про це «Детектор медіа» повідомила представник Незалежної медіа-профспілки України в Миколаївській області Тетяна Локацька.

 

Як розповів «Детектор медіа» власкор «Інтера» у Миколаївській та Херсонській областях Кирило Ющишен, він поставив Арсену Авакову запитання щодо тендеру МВС на суму 16 млн грн на пошив 6 тис. рюкзаків для бійців спецпідрозділів МВС в АТО. За словами журналіста, він разом з київським спецкором «Інтера» Романом Бочкалою проводить журналістське розслідування щодо цього тендеру. За результатами тендеру 1 тис. рюкзаків пошила миколаївська фірма, а ще 5 тис. рюкзаків замовлено дніпропетровській фірмі, яка нікому невідома. Замість відповіді пан Аваков почав сварити «Інтер» і його власника Сергія Львовчкіна.

 

Те ж саме він зробив і у відповідь на друге запитання журналіста, яке його попросила поставити редакція, - щодо інциденту в місті Рівне, де міліція покриває свого колегу, який збив дівчинку. За словами пані Локацької, присутні під час брифінгу інші журналісти обурилися, що міністр уникає відповіді на незручні запитання.

 

Зі слів пана Ющишена, він так і не зміг отримати відповідей на свої запитання. «Ми вбачаємо в цьому закритість чиновника перед журналістами та небажання відповідати на конкретні запитання і замовчування суспільно важливої інформації», - сказав він.

 

Тетяна Локацька надала «Детектор медіа» нарізку відео з підходу Арсена Авакова до преси, яке відзняла знімальна група «Інтера».

 

 

 

 

Як відомо, в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і телеканалу «Інтер» досить напружені стосунки через низку кримінальних справ, що розслідуються відносно «Інтера».

 

26 травня Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України повідомило, що проводить розслідування щодо незаконної передачі акцій телеканалу «Інтер» і незаконного контролю за редакційною політикою каналу. Згідно з інформацією МВС, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що стосовно каналу «Інтер» наразі розслідуються три кримінальні справи: щодо незаконної передачі частини акцій, щодо незаконного збільшення обсягу мовлення з 20 до 24 годин на добу та щодо підробки підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні каналу. З огляду на це він не вбачав можливим продовження телеканалу ліцензії.

 

Сергій Льовочкін розцінює справи довкола «Інтера» як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінює це як спробу політичного тиску на канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду