На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна

На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна

2 Липня 2015
1847

На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна

1847
На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна
На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна

На 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) представлять музичні документальні фільми «Курт Кобейн: Бісів монтаж», «The Hardkiss. Велике шоу в Києві» та «Музопис. Музичні портрети України». Я повідомляється на сайті ОМКФ, стрічки демонструватимуться в рамках нової позаконкурсної програми Music Docs.

 

«Курт Кобейн: Бісів монтаж» - перший документальний фільм про фронтмена культового рок-гурту Nirvana, знятий на основі сімейного архіву музиканта. Родина Курта Кобейна зберегла понад 200 годин музичного й відеоматеріалу, 4000 сторінок щоденникових записів, скетчів. Назва «Бісів монтаж» було запозичена в музичному колажі Кобейна, записаного їм в 1988 році на 4-трековий касетний магнітофон. Світова прем'єра картини відбулася на кінофестивалі «Санденс», після чого фільм одержав визнання кінокритиків на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

 

«The Hardkiss. Велике шоу в Києві» - відеоверсія масштабного концерту українського гурту The Hardkiss у Києві, що пройшов з аншлагом у столичному клубі Stereo Plaza. Режисером  виступив креативний продюсер і гітарист The Hardkiss Валерій Бебко.

 

«Музопис. Музичні портрети України» - документальні замальовки про українську музику французького режисера-мандрівника Вінсента Муна, зняті протягом останніх трьох років у Києві, Одесі й Криму.

 

Вінсент Мун - кінематографіст-мандрівник, який походить з Парижа. Наспамперед його цікавить народна музика, яка ще ніколи не була оцифрована. У добірку короткометражних фільмів увійшли: знятий одним дублем виступ українського етно-хаус гурту «ДахаБраха» - «ДахаБраха (Шоу із собою)»«Одеса на ідиш» - портрет двох останніх співаючих на ідиш співаків з Одеси; і «Кримські тропи» - музичне дослідження Кримського півострова й традицій його жителів.

 

На Одеський міжнародний кінофестиваль завітає автор багатьох саундтреків до фільмів, композитор-мінімаліст Майкл Найман. Разом із камерним оркестром Michael Nyman Band він представить своє авторське музичне оформлення класичного німого фільму Дзиґи Вертова «Людина з кіноапаратом». Показ пройде на Потьомкінських сходах.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1847
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду