detector.media
02.07.2015 11:34
На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна
На ОМКФ-2015 представлять документальні фільми про Кобейна, The Hardkiss та Вінсента Муна

На 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) представлять музичні документальні фільми «Курт Кобейн: Бісів монтаж», «The Hardkiss. Велике шоу в Києві» та «Музопис. Музичні портрети України». Я повідомляється на сайті ОМКФ, стрічки демонструватимуться в рамках нової позаконкурсної програми Music Docs.

 

«Курт Кобейн: Бісів монтаж» - перший документальний фільм про фронтмена культового рок-гурту Nirvana, знятий на основі сімейного архіву музиканта. Родина Курта Кобейна зберегла понад 200 годин музичного й відеоматеріалу, 4000 сторінок щоденникових записів, скетчів. Назва «Бісів монтаж» було запозичена в музичному колажі Кобейна, записаного їм в 1988 році на 4-трековий касетний магнітофон. Світова прем'єра картини відбулася на кінофестивалі «Санденс», після чого фільм одержав визнання кінокритиків на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

 

«The Hardkiss. Велике шоу в Києві» - відеоверсія масштабного концерту українського гурту The Hardkiss у Києві, що пройшов з аншлагом у столичному клубі Stereo Plaza. Режисером  виступив креативний продюсер і гітарист The Hardkiss Валерій Бебко.

 

«Музопис. Музичні портрети України» - документальні замальовки про українську музику французького режисера-мандрівника Вінсента Муна, зняті протягом останніх трьох років у Києві, Одесі й Криму.

 

Вінсент Мун - кінематографіст-мандрівник, який походить з Парижа. Наспамперед його цікавить народна музика, яка ще ніколи не була оцифрована. У добірку короткометражних фільмів увійшли: знятий одним дублем виступ українського етно-хаус гурту «ДахаБраха» - «ДахаБраха (Шоу із собою)»«Одеса на ідиш» - портрет двох останніх співаючих на ідиш співаків з Одеси; і «Кримські тропи» - музичне дослідження Кримського півострова й традицій його жителів.

 

На Одеський міжнародний кінофестиваль завітає автор багатьох саундтреків до фільмів, композитор-мінімаліст Майкл Найман. Разом із камерним оркестром Michael Nyman Band він представить своє авторське музичне оформлення класичного німого фільму Дзиґи Вертова «Людина з кіноапаратом». Показ пройде на Потьомкінських сходах.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY