Студія «Арт-Відео» за підтримки УГКЦ зняла мультсеріал «Духовне намисто» (ВІДЕО)

Студія «Арт-Відео» за підтримки УГКЦ зняла мультсеріал «Духовне намисто» (ВІДЕО)

1 Липня 2015
3153

Студія «Арт-Відео» за підтримки УГКЦ зняла мультсеріал «Духовне намисто» (ВІДЕО)

3153
Студія «Арт-Відео» за підтримки УГКЦ зняла мультсеріал «Духовне намисто» (ВІДЕО)
Студія «Арт-Відео» за підтримки УГКЦ зняла мультсеріал «Духовне намисто» (ВІДЕО)

Анімаційна студія «Арт-Відео» спільно із Катехитичною комісією Української греко-католицької церкви (УГКЦ) завершили роботу над циклом анімаційних фільмів «Духовне намисто», приуроченим до 150-річчя дня народження митрополита Андрея  Шептицького. Про це повідомляє прес-служба «Арт-Відео».

 

Загалом вийшло 12 серій про святі місця, храми та духовних лідерів українців: «Биличі», «Прилбичі», «Глиняни», «Крехів», «Погоня», «Підкамінь», «Лісок», «Кохавина», «Грушів», «Лаврів», «Жовква» та «Аскольдова могила».

 

«Проект поліконфесійний. У травні була  представлена анімаційна казка «Свято-Михайлівський Золотоверхий» (2 частини), яка розповідає про історію та значення собору в житті українського народу. З метою популяризації проекту за кордоном, більшість мультфільмів була перекладена польською та англійською мовами», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

Фільми створені в класичній 2-D анімації. Сценарист - Тарас Микітчак, режисер - Андрій Гурняк. До озвучення мультфільмів були запрошена школярка Вікторія Занюк. Переглянути анімаційні фільмі можна на каналі студії на YouTube.

 

 

«Сьогодні мультфільми стали складовою частиною дитячого світу, і тому українці мають активно формувати мультпростір України - не тільки перекладати українською іноземні мультики, але й створювати власні. У цьому річищі дуже цінною є ініціатива творення мультфільмів освітнього характеру, які у яскравій і доступній для дітей формі несуть необхідні знання. Мультфільм про Михайлівський собор, присвячений 15-річчю його відновлення - зразок того, як без мільйонних бюджетів можна робити такий необхідний продукт для дітей. Бажаємо авторам наснаги, а глядачам - уваги», - коментують проект письменники та видавці брати Капранови.

 

Психолог Юрій Калишников відзначив, що українські мультфільми та зокрема проект «Духовне намисто» допомагають відроджувати духовну пам'ять українців, нагадують про цінність сім'ї і необхідність плекати любов до свого народу та віру в Бога.

 

«Мультфільми - цікаві, яскраві, прості і зрозумілі. А водночас - повчальні та пізнавальні, особливо з історичної точки зору. Побільше б таких сучасних українських мультиків для маленьких українців!», - зазначив співак Павло Табаков.

 

Нагадаємо, у грудні минулого року відбулася прем'єра  першого українського повнометражного мультфільму «Бабай», який вийшов у прокат у 104 кінотеатрах України. За перший вікенд бокс-офіс склав 960 тис. грн.

 

На виробництво «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - близько двох мільйонів доларів за курсом долара 2008-го року. Режисер фільму - Марина Медвідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду