ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту

ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту

1 Липня 2015
2111

ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту

2111
ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту
ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту

У позаконкурсній секції «Гала-прем'єри» 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ-2015) вперше в Україні покажуть найскандальніший фільм 68-го Каннського фестивалю - еротичну 3D-драму «Любов» французького режисера Гаспара Ное, нову екранізацію роману Октава Мірабо «Щоденник покоївки» з головною європейською актрисою нового покоління Леa Сейду, кримінальний трилер «Прискорення» з Ольгою Куриленко та Морганом Фріманом, а також володаря чотирьох премій Оскар - «Бердмена» з Майклом Кітоном. Про це повідомляє прес-служба кінофесту.

 

«Любов» - нова робота знаного режисера-провокатора Гаспара Ное, автора «Необоротності» і «Входу в порожнечу». Відверто порнографічна картина знята в 3D і розповідає історію кохання трьох молодих людей - хлопця і двох дівчат. У Каннах фільм був показаний в секції Midnight Screenings і вразив критиків великою кількістю реалістичних сексуальних сцен. «Любов» відзначена номінацією на Квір-Пальмову гілку за висвітлення ЛГБТ-теми.

 

Номінант на Золотого ведмедя Берлінале «Щоденник покоївки» французького режисера Бенуа Жако («Три серця», «Прощай, моя королева») - третя в світовому кінематографі екранізація популярного однойменного роману Октава Мірабо. Образ звабливої і норовливої ​​покоївки Селестіни втілила молода зірка європейського кінематографа, володар Золотої пальмової гілки Канн Леа Сейду.

 

«Наркотик» - колоритна інді-комедія американського режисера Ріка Фамуїва про підлітків, їх юнацьких амбіціях і підкинутих наркотиках. Особливий шарм картині надає стилістика хіп-хоп руху 90-х. У фільмі зіграв Тоні Револорі, відомий за роллю Зеро Мустафи у фільмі «Готель "Гранд Будапешт"» Уеса Андерсона. «Наркотик» був представлений на кінофестивалі «Санденс» і удостоївся честі бути фільмом закриття секції «Двотижневик режисерів» на Каннському МКФ-2015.

 

Онлайн-хоррор «Прибрати з друзів» режисера Лео Габріадзе і продюсера Тимура Бекмамбетова також заявлений лайнапі секції «Гала-прем'єри». Фільм знятий в інноваційному жанрі screen capture movie: більша частина дій розгортається на моніторах комп'ютерів в Skype-чаті шести школярів. Міжнародний трейлер «Прибрати з друзів» став найпопулярнішим відеороликом в історії Twitter.

 

Глядачі Одеського кінофестивалю першими побачать на великому екрані нову акторську роботу Ольги Куриленко в кримінальному трилері «Прискорення» Стівена С. Кампанеллі. Куриленко зіграла професійну злодійку, розділивши знімальний майданчик з Морганом Фріманом і Джеймсом П'юрфоєм.

 

Також у програмі секції: володар чотирьох статуеток Американської кіноакадемії - «Бердмен» Алехандро Гонсалеса Іньярріту; історія сучасної Лоліти - «Щоденник дівчини-підлітка» американки Маріелль Хеллер (лауреат Берлінале-2015); напівавтобіографічну драму «Моя мати» одного з найіменитіших італійських режисерів сучасності Нанні Моретті; «Антураж» Дага Елліна - повнометражна кіноадаптація однойменного американського серіалу каналу HBO; поетичне українське кіно, зняте в Карпатах, - «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофименко.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду