detector.media
01.07.2015 09:49
ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту
ОМКФ-2015 назвав перелік позаконкурсних прем’єр кінофесту

У позаконкурсній секції «Гала-прем'єри» 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ-2015) вперше в Україні покажуть найскандальніший фільм 68-го Каннського фестивалю - еротичну 3D-драму «Любов» французького режисера Гаспара Ное, нову екранізацію роману Октава Мірабо «Щоденник покоївки» з головною європейською актрисою нового покоління Леa Сейду, кримінальний трилер «Прискорення» з Ольгою Куриленко та Морганом Фріманом, а також володаря чотирьох премій Оскар - «Бердмена» з Майклом Кітоном. Про це повідомляє прес-служба кінофесту.

 

«Любов» - нова робота знаного режисера-провокатора Гаспара Ное, автора «Необоротності» і «Входу в порожнечу». Відверто порнографічна картина знята в 3D і розповідає історію кохання трьох молодих людей - хлопця і двох дівчат. У Каннах фільм був показаний в секції Midnight Screenings і вразив критиків великою кількістю реалістичних сексуальних сцен. «Любов» відзначена номінацією на Квір-Пальмову гілку за висвітлення ЛГБТ-теми.

 

Номінант на Золотого ведмедя Берлінале «Щоденник покоївки» французького режисера Бенуа Жако («Три серця», «Прощай, моя королева») - третя в світовому кінематографі екранізація популярного однойменного роману Октава Мірабо. Образ звабливої і норовливої ​​покоївки Селестіни втілила молода зірка європейського кінематографа, володар Золотої пальмової гілки Канн Леа Сейду.

 

«Наркотик» - колоритна інді-комедія американського режисера Ріка Фамуїва про підлітків, їх юнацьких амбіціях і підкинутих наркотиках. Особливий шарм картині надає стилістика хіп-хоп руху 90-х. У фільмі зіграв Тоні Револорі, відомий за роллю Зеро Мустафи у фільмі «Готель "Гранд Будапешт"» Уеса Андерсона. «Наркотик» був представлений на кінофестивалі «Санденс» і удостоївся честі бути фільмом закриття секції «Двотижневик режисерів» на Каннському МКФ-2015.

 

Онлайн-хоррор «Прибрати з друзів» режисера Лео Габріадзе і продюсера Тимура Бекмамбетова також заявлений лайнапі секції «Гала-прем'єри». Фільм знятий в інноваційному жанрі screen capture movie: більша частина дій розгортається на моніторах комп'ютерів в Skype-чаті шести школярів. Міжнародний трейлер «Прибрати з друзів» став найпопулярнішим відеороликом в історії Twitter.

 

Глядачі Одеського кінофестивалю першими побачать на великому екрані нову акторську роботу Ольги Куриленко в кримінальному трилері «Прискорення» Стівена С. Кампанеллі. Куриленко зіграла професійну злодійку, розділивши знімальний майданчик з Морганом Фріманом і Джеймсом П'юрфоєм.

 

Також у програмі секції: володар чотирьох статуеток Американської кіноакадемії - «Бердмен» Алехандро Гонсалеса Іньярріту; історія сучасної Лоліти - «Щоденник дівчини-підлітка» американки Маріелль Хеллер (лауреат Берлінале-2015); напівавтобіографічну драму «Моя мати» одного з найіменитіших італійських режисерів сучасності Нанні Моретті; «Антураж» Дага Елліна - повнометражна кіноадаптація однойменного американського серіалу каналу HBO; поетичне українське кіно, зняте в Карпатах, - «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофименко.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY