Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва

Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва

18 Червня 2015
2079
18 Червня 2015
11:31

Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва

2079
Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва
Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва

Одеський міжнародний кінофестиваль, окрім Європи, розширюватиме сферу впливу у Азії. Про це під час прес-конференції 17 червня розповів програмний директор кінофестивалю Антельм Відо.

 

Як підкреслив пан Відо, у програмі 6-го ОМКФ збільшилася кількість стрічок кінорежисерів зі Сходу та Азії.

 

Серед цих стрічок є фільми, що стосуються правозахисної тематики. Зокрема, у міжнародній конкурсній програмі буде представлено стрічку іранського кінорежисера Алі Ахмадзаде «Атомне серце». У ній оповідається про пригоди у нічному Тегерані двох жінок, які повертаються із вечірки. За сюжетом кінокартини, жінки відкривають паралельний світ. У реаліях Ірану за розважальні заходи, які виходять за межі суворих місцевих законів, можна потрапити до в'язниці. В організації вечірок місцева молодь вдається до зашифрованих СМС-повідомлень, а з метою проведення фестивалів виїздить на тракторах у глухі місця країни.

 

Стрічка «Мустанг» Деніза Гамзе Ергювена спільного виробництва Німеччини, Туреччини й Катара оповідає про те, як п'ять сестер-підлітків із півночі Туреччини, борються з місцевими консервативними звичаями та вчаться відстоювати права.

 

Крім того, у міжнародному конкурсі змагатиметься стрічка «Людина в стіні» про загадкову квартиру та зниклих людей ізраїльського кінорежисера Євгенія Румана. На «Фестивалі фестивалів», де репрезентуються стрічки-події міжнародних кінофорумів, буде представлена кінокартина «Сівас» про дружбу хлопчика з анатолійського селища на сході Туреччини та його пса (режисер Каан Мюждеджі, спільне виробництво Туреччина й Німеччини (2014)).

 

Нагадаємо, програму 6-го Міжнародного кінофестивалю вже представлено на сайті кінофоруму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду