detector.media
18.06.2015 11:31
Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва
Одеський кінофестиваль виявляє увагу до стрічок азіатського виробництва

Одеський міжнародний кінофестиваль, окрім Європи, розширюватиме сферу впливу у Азії. Про це під час прес-конференції 17 червня розповів програмний директор кінофестивалю Антельм Відо.

 

Як підкреслив пан Відо, у програмі 6-го ОМКФ збільшилася кількість стрічок кінорежисерів зі Сходу та Азії.

 

Серед цих стрічок є фільми, що стосуються правозахисної тематики. Зокрема, у міжнародній конкурсній програмі буде представлено стрічку іранського кінорежисера Алі Ахмадзаде «Атомне серце». У ній оповідається про пригоди у нічному Тегерані двох жінок, які повертаються із вечірки. За сюжетом кінокартини, жінки відкривають паралельний світ. У реаліях Ірану за розважальні заходи, які виходять за межі суворих місцевих законів, можна потрапити до в'язниці. В організації вечірок місцева молодь вдається до зашифрованих СМС-повідомлень, а з метою проведення фестивалів виїздить на тракторах у глухі місця країни.

 

Стрічка «Мустанг» Деніза Гамзе Ергювена спільного виробництва Німеччини, Туреччини й Катара оповідає про те, як п'ять сестер-підлітків із півночі Туреччини, борються з місцевими консервативними звичаями та вчаться відстоювати права.

 

Крім того, у міжнародному конкурсі змагатиметься стрічка «Людина в стіні» про загадкову квартиру та зниклих людей ізраїльського кінорежисера Євгенія Румана. На «Фестивалі фестивалів», де репрезентуються стрічки-події міжнародних кінофорумів, буде представлена кінокартина «Сівас» про дружбу хлопчика з анатолійського селища на сході Туреччини та його пса (режисер Каан Мюждеджі, спільне виробництво Туреччина й Німеччини (2014)).

 

Нагадаємо, програму 6-го Міжнародного кінофестивалю вже представлено на сайті кінофоруму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY