Журналіст-фрілансер Любомир Крупницький організував випуск газети «Волонтер»

Журналіст-фрілансер Любомир Крупницький організував випуск газети «Волонтер»

17 Червня 2015
2279
17 Червня 2015
18:19

Журналіст-фрілансер Любомир Крупницький організував випуск газети «Волонтер»

2279
Журналіст-фрілансер Любомир Крупницький організував випуск газети «Волонтер»
Журналіст-фрілансер Любомир Крупницький організував випуск газети «Волонтер»

Тернопільський журналіст-фрілансер Любомир Крупницький з осені минулого року працює над створенням газети-альманаху «Волонтер». Про створення, фінансування і контенту безкоштовно розповсюджуваного друкованого видання він розповів в інтерв'ю інтернет-виданню «Читомо».

 

Видання «Волонтер» стало продовженням газети «ПроМайдан», яку Любомир Крупницький випускав під час Революції Гідності і яка вийшла друком 22 лютого 2014 року накладом в 30 тисяч примірників. У газеті-альманасі «Волонтер» розповідається, як можна бути корисним у військовий час, про медичну і моральну підтримку війська, інформаційну безпеку, цивільну оборону. У виданні публікується  довідкова інформація про локальні центри допомоги армії, військові госпіталі, курси військової підготовки та корисна інформація для переселенців, ветеранів, сімей військовослужбовців тощо.

 

Любомир Крупницький підкреслив, що мільйони українців не користуються інтернетом, тому випуск друкованого видання є актуальною необхідністю. Наразі у виданні порушується чимало тем, пов'язаних з війною на сході України. Однак редактор переконаний, що і з настанням миру його випуск буде доцільним. «У будь-якому суспільстві завжди є проблеми, вирішення яких потребує залучення громадськості, в тій чи іншій формі», - зазначив він

 

Редактор розповів, що газета «Волонтер» не має чіткої періодичності виходу - все залежить від наявності коштів на його виходить підготовку і друк. Інформація, яка публікується у газеті, здебільшого має не новинний формат, тому не втрачає актуальності з часом. На його думку, оптимально було б видавати газету раз на квартал.

 

Над контентом газети-альманаху працює команда з близько 20 людей, лише частина з яких пов'язана з журналістикою. Розповсюджують видання переважно представники регіональних волонтерських організацій.

 

Перший і другий випуски «Волонтера» опубліковані в мережі. Перший вийшов накладом  50 тис. примірників, другий - 11 тисяч.

 

«У роботі над другим випуском виокремився цілий ряд важливих тем, які не зовсім вписувалися у стандартний формат «Волонтера», тому зробили спеціальний додаток на культурно-політичну, суспільно-футурологічну тематику «Напрям». Потрібно розібратися Куди і Як рухаємося далі; знайти орієнтири і цілі, до яких країна має стреміти.Задумів і тем для третього номера не бракує. Труднощі хіба на етапі втілення - не завжди вистачає часу й організованості, а також робочих рук і голів», - розповів редактор.

 

Проекту бракує фінансування, попри те, що зібрані пожертви громадян витрачаються лише на друк газети та пересилку її примірників у різні регіони України.

 

Зв'язатися з редакцією та замовити видання можна за ел.адресою: volonterist@gmail.com
Матеріально підтримати проект можна, переказавши кошти на картку 5168 7572 8965 5179 (Приват банк). Також наявна сторінка «Волонтера» у Facebook.

 

Нагадаємо, у березні в Харкові розпочала вихід щотижнева газета «Гражданское общество», засновником та головним редактором якої став журналіст і координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін. У виданні висвітлюється широкий спектр тем: політика, соціальна проблематика й зокрема волонтерство, культура. Газета має проукраїнське та проєвропейське спрямування та друкується на кошти небайдужих громадян.

 

Також у березні вийшов перший пробний номер щотижневої газети «Фронт. Тижневик захисників України» для бійців, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Над проектом на волонтерських засадах працює група журналістів і волонтерів, серед яких - Олег Базар, Сергій Тихий, Катерина Сліпченко, Юрко Космина, Виталій Портніков та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду