17 червня - прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася»

17 червня - прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася»

15 Червня 2015
2471
15 Червня 2015
17:56

17 червня - прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася»

2471
17 червня - прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася»
17 червня - прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася»

17 червня об 11.00 відбудеться прес-конференція: «Цифрове мовлення: реформа, що не відбулася» за участі представників Інституту Медіа Права, «Інтерньюз-Україна» і «Детектор медіа». Захід відбудеться в ІА «Укрінформ» (Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16).

 

17 червня завершується період ,за який Україна разом з іншими країнами Європи, Азії та Африки мала перейти на цифровий стандарт ефірного телемовлення. Новий формат мовлення мав принести не лише якісну картинку в телеприймачі, але і забезпечити краще покриття сигналом території України, а також більш ефективно використовувати радіочастотний ресурс. Крім того, Україна мала отримати т.зв. цифровий дивіденд, який можна було б використовувати для впровадження новітніх технологій.

 

З 2008 року було зроблено дві спроби впровадження ефірної цифри, однак відсутність злагодженості дій ринку, регулятора та інших державних органів, приватні інтереси окремих осіб привели до того, що Україна не виконала взяті на себе зобов'язання. Які наслідки це матиме для України та чи можна очікувати переходу на цифрове мовлення найближчим часом - на ці та інші питання дадуть відповідь експерти під час прес-конференції .

 

Учасники прес-конференції:  Ігор Розкладай, Інститут Медіа Права; Павло Моісеєв, «Інтерньюз-Україна»; Світлана Остапа, «Детектор медіа».

 

Перед прес-конференцією, о 10.30, біля будівлі Національної ради з телебачення та радіомовлення (вул. Прорізна, 2) експерти та активісти відкопають пляшку із вимогами Громадської ради при Національній Раді України з питань телебачення і радіомовлення до регулятора, закопану рівно рік тому. 

 

Контакти для акредитації: Олена Захарян, 096 916 07 19, ez@medialaw.kiev.ua

 

Проведення прес-конференції стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту Медіа Права та необов'язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду