Сайт з доповіддю Бориса Нємцова про війну на Донбасі атакували хакери

Сайт з доповіддю Бориса Нємцова про війну на Донбасі атакували хакери

12 Травня 2015
2377
12 Травня 2015
16:40

Сайт з доповіддю Бориса Нємцова про війну на Донбасі атакували хакери

2377
Сайт з доповіддю Бориса Нємцова про війну на Донбасі атакували хакери
Сайт з доповіддю Бориса Нємцова про війну на Донбасі атакували хакери

Сайт з доповіддю, яку почав готувати російський опозиціонер Борис Нємцов, про війну на Донбасі був підданий DDoS-атаці. Про це у Facebook повідомив член бюро федеральної політради російської партії «РПР-Парнас» Ілля Яшин.

 

«Сайт http://t.co/qaKQSzlYFu , на якому розміщена доповідь #ПутинВойна, піддався потужній DDos-атаці. Вирішуємо проблему, скоро відновимо доступ», - написав російський опозиціонер. Згодом він повідомив, що DDoS-атаки на сайт продовжуються. «Але макет доповіді #ПутинВойна в pdf доступний також за посиланням: https://docs.google.com/file/d/0B83Lt4C02gp4b0g2a1RoWEJnZ0E», - написав Ілля Яшин.

 

Крім того, він повідомив, що ми розпочато збір коштів на видання друкованої версії доповіді. «Беріть участь! Треба, щоб доповідь прочитали не тільки користувачі інтернету, а й ті, хто звик отримувати новини з газет і ТБ», - закликав опозиціонер.

 

Збір коштів: Яндекс-гроші: 410013115196628, PayPal: putin.voina@yandex.ru.

 

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, в Москві презентували доповідь «Путін. Війна» про військовий конфлікт в Україні, яку російський опозиційний політик Борис Нємцов розпочав готувати до того, як був убитий у ніч на 28 лютого у Москві.

 

Над текстом працювали журналісти Айдер Муждабаєв та Олег Кашин, колишній віце-прем'єр Росії Альфред Кох, члени політради РПР-ПАРНАС Ілля Яшин і Леонід Мартинюк, виконавчий директор партії Ольга Шоріна.

 

«Путін. Війна» - це 64-сторінкове дослідження, яке об'єднало в собі свідчення, які свідчать про втручання Москви в українську політику і присутність російських Збройних сил на сході України. Деякі факти вже були опубліковані, деякі оприлюднюються вперше. Дослідження розбите на 11 глав, які охоплюють події в Україні від подій на Майдані, коли, за версією авторів доповіді, в Кремлі був розроблений сценарій «повернення Криму», і дотепер.

 

У доповіді йдеться, на яких умовах російські військовослужбовці воюють на Донбасі, скільки їх вже загинуло, зокрема під містами Дебальцевому і Іловайську (Донецька область). Автори доповіді стверджують, що родичі загиблих солдат отримали по 2 мільйони рублів і дали підписку про нерозголошування обставин смерті військових.

 

У документі наводяться дані про витрати російського бюджету на військову операцію на сході України і анексію Криму. За оцінкамих співавтора доповіді, директора з макроекономічних досліджень ВШЕ Сергія Алексашенка, 10 місяців агресії на сході України коштували російському бюджету 53 мільярди рублів. Ще 80 мільярдів було витрачено на біженців, які переїхали в Росію з Донеччини та Луганщини.

 

Як повідомив РБК Ілля Яшин, наразі доповідь була надрукована мінімальним тиражем (2 тис. екземплярів). Окрім Москви презентації документа заплановані в регіональних центрах - Петербурзі, Ярославлі, Челябінську та інших містах. Одночасно почнеться кампанія зі збирання коштів на видання доповіді для подальшого поширення. Розмір наступного тиражу буде залежати від зібраних коштів.

 

Борис Нємцов збирався протиставити свою доповідь офіційній версії подій. «Я придумав, що робити. Треба написати доповідь «Путін. Війна», видати її величезним тиражем і роздавати на вулицях. Розповімо, як Путін розв'язав цю війну. Тільки так ми переможемо пропаганду», - ці слова пана Нємцова наводяться у тексті доповіді.

 

Нагадаємо, напад на Бориса Нємцова було вчинено ввечері 27 лютого. Вбивство сталося на Великому кам'яному мосту, що в центрі Москви поруч із Кремлем.  В політика вистрілили невідомі. Внаслідок поранень пан Нємцов помер. 28 лютого стало відомо, що політик готував до публікації  доповідь із доказами участі російських військових у військових діях проти України на Донбасі.

 

Донька російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за вбивство батька на президента Росії Володимира Путіна і закликала запровадити санкції проти керівників державних телеканалів РФ, які вели наклепницьку кампанію проти опозіціонера.

 

Співголова російської політичної партії РПР-ПАРНАС, екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов в ході візиту до США передав в Конгрес список журналістів російських телеканалів, проти яких, на його думку, потрібно ввести американські санкції. Пан Касьянов не назвав прізвища журналістів, які ввійшли до списку, але зазначив, що вони брали участь у цькуванні опозиційного політика Бориса Нємцова, якого вбили в Москві 28 лютого.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Іллі Яшина


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду