Донька Нємцова закликала до санкцій щодо керівників усіх державних телеканалів Росії

Донька Нємцова закликала до санкцій щодо керівників усіх державних телеканалів Росії

13 Березня 2015
3743
13 Березня 2015
17:11

Донька Нємцова закликала до санкцій щодо керівників усіх державних телеканалів Росії

3743
Донька Нємцова закликала до санкцій щодо керівників усіх державних телеканалів Росії
Донька Нємцова закликала до санкцій щодо керівників усіх державних телеканалів Росії

Донька російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за вбивство батька на президента Росії Володимира Путіна і закликала запровадити санкції проти керівників державних телеканалів РФ, які вели наклепницьку кампанію проти опозіціонера. Про це вона заявила в інтерв'ю BBC.

 

«Мій батько був найголовнішим критиком Путіна. Він був найсильнішим лідером опозиції в Росії. Він боровся з Путіним, а не з ким-небудь іще», - додала вона.

 

На думку Жанни Нємцової, основною причиною вбивства політика була завзята боротьба Бориса Нємцова з режимом і його послідовна критика влади. «Якісь окремі епізоди не послужили мотивом, не обманюйте себе. Просто його позиція - він ніколи не йшов на жодний компроміс зі владою. Він чітко слідував своїм принципам», - сказала активістка.

 

Висловлюючи свою категоричну незгоду з думкою, що Борис Нємцов як політик не мав великої ваги в Росії, Жанна Нємцова акцентувала на тому, скільки зусиль державні російські телеканали докладали до того, щоб очорнити її батька. Проти їх керівників Жанна Нємцова пропонує запровадити жорсткі санції.

 

«Я би взагалі запропонувала - і батько б мене підтримав - щоб усіх глав державних телеканалів включили до списку санкцій за інформаційний терроризм. За ті потоки брехні, які вони щодня виливають на голови людей, в результаті чого у людей виникає зовсім спотворена картина світу. Я думаю, вони повинні відповісти, і я сподіваюся, це буде зроблено. Кулістіков, глава НТВ, Добродєєв, глава телеканалу «Россия», Ернст, глава «Первого канала» - всі вони повинні бути включені до списку санкцій, тому що вони безпосередньо чинять пособництво військовому конфлікту в Україні», - сказала пані Нємцова.

 

Нагадаємо, напад на Бориса Нємцова було вчинено ввечері 27 лютого. Вбивство сталося на Великому кам'яному мосту, що в центрі Москви поруч із Кремлем.  В політика вистрілили невідомі. Внаслідок поранень пан Нємцов помер.

 

Політик готував до публікації  доповідь із доказами участі російських військових у військових діях проти України на Донбасі.

 

Після вбивства Бориса Нємцова третя частина фільму «Анатомія протесту», яка повинна була вийти в ефір 1 березня в 20.00, пропала з сітки мовлення НТВ. Автори фільму планували розповісти, як готується «російський майдан», навіщо російські опозиціонери їздять до Швейцарії, чому їх навчають інструктори в Києві і чому вони таємно зустрічаються з іноземними дипломатами. В анонсі також згадувалися опозиціонери Олексій Навальний, Михайло Касьянов і вбитий в ніч на 28 лютого Борис Нємцов.

 

Приклади брехні та пропаганди російських телеканалів не раз були об'єктом критики з боку опозиціонерів РФ. Так, 12 липня 2015 року «Первый канал» випустив в ефір новину під назвою «Біженка із Слов'янська згадує, як при ній стратили маленького сина і дружину ополченця». У відповідь на надзвичайно цинічну дезінформацію провідного телеканалу російський опозиціонер Олексій Навальний закликав судити її авторів.

 

У березні цього року у Великій Британії медіарегулятор Ofcom розпочав перевірку нових скарг глядачів на упереджене висвітлення російськими телеканалами RT та «НТВ-Мир Литва» подій в Україні.

 

У лютому 2015 року Уряд Канади оголосив про введення нових санкцій щодо одіозного російського журналіств, телеведучого, гендиректора державного новинного агентства «Россия Сегодня» Дмитра Кисельова. за недостовірне висвітлення подій в Україні ім'я Дмитра Кисельова першим було занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів. Він є фігурантом чорних списків США та Європейського Союзу, йому заборонено в'їзд до України, проти нього СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в сприянні тероризму.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3743
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ufo
3335 дн. тому
лучше бы рассказала, как её папаша, много лет занимая высокие государственные должности, вплоть до премьерского кресла, своим воровством, коррупцией и доведением народа до нищеты, успешно похоронил демкоратические ростки в российском обществе и способствовал развитию у населения стойкой неприязни к пустопорожней трепле т.н.демократов, что позволило Путину взойти на трон и превратиться в очередного диктатора
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду