Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

12 Травня 2015
1933
12 Травня 2015
14:02

Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

1933
Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»
Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

Державний комітет телебачення і радіомовлення України ініціював проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» з метою вшанування пам'яті Тараса Шевченка, вивчення та осмислення його творчості. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Перший фестиваль пройде на базі Черкаської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) 19-23 травня і відкриється в Обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

 

До участі у фестивалі «Кобзар єднає Україну» запрошено представників вітчизняних державних і недержавних телерадіокомпаній, зарубіжних телерадіоорганізацій, творчих спілок тощо. Станом на 5 травня на розгляд журі подано 31 телевізійна і 19 радіоробіт. До участі у творчому конкурсі допускаються роботи, які надійшли до 15 травня. Оцінюватимуть теле- та радіопрограми два журі, які очолюють генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька та доцент КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Набруско.

 

Конкурсі роботи розглядатимуться у семи номінаціях:

-«Обнімітеся ж, брати мої» - про єднання українців, українську діаспору, єдину країну, боротьбу за незалежність і свободу;

-«Тарасовими шляхами» - про місця, пов'язані з перебуванням Т.Г. Шевченка, вшанування його пам'яті у назвах вулиць, підприємств, колективів тощо;

-«Великих слів велика сила» - пророчість поезії Т. Шевченка, літературний спадок, дослідження творчості;

- «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» - про Євромайдан, героїв «Небесної сотні» та «Небесної варти», героїчну боротьбу українців проти агресора на сході України, патріотизм та гідність українського народу, жертовну волонтерську діяльність;

-«І оживе добра слава, слава України» - про відродження українських традицій, досягнення українців у різних сферах;

-«Славні нащадки славного роду» - про українців за кордоном, досягнення та перспективи міжнародної співпраці, мирні ініціативи, налагодження стосунків і співпрацю з іншими державами;

-«Діла добрих оновляться, діла злих згинуть» - про українські перспективи, суспільні процеси, утвердження демократичних засад державності та становлення нації.

 

Більш детально про організацію і проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, 9 березня, в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України (НРКУ) відбувся національний радіомарафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує» з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду