Сьогодні стартував Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує»

Сьогодні стартував Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує»

9 Березня 2015
5129
9 Березня 2015
09:55

Сьогодні стартував Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує»

5129
Сьогодні стартував Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує»
Сьогодні стартував Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує»

Сьогодні, 9 березня, о 6.00 в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України (НРКУ) стартував національний радіомарафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує» з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря. Про це повідомляє «Укрінформ», який також здійснює онлайн-трансляцію національного радіо марафону.

 

Упродовж 18 годин поезію Тараса Шевченка у прямому ефірі читають командири та бійці українського війська, члени добровольчих батальйонів зі сходу України. До участі в заході долучаються керівники української держави, урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості.

 

Ведуть марафон 18 ведучих. Окрім журналістів «Українського радіо» у прямому ефірі працюватимуть діячі культури Галина Дацюк, Тетяна Литвинова, Ольга Галаненко, Галина Бабій, Роман Романюк, Анатолій Гнатюк, Василь Шандро, Сергій Гальченко, екс-міністр культури Євген Нищук та інші публічні особи.

 

Щогодини у програмі радіомарафону транслюватимуться архівні записи читання творів Танс Шевченка видатними українцями, а також звучатимуть пісні на слова Кобзаря як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели «Думка», так і у виконанні рок-гурту «Кому вниз» та інших музикантів. Окрім того, ведучі радіомарафону розповідатимуть про цікаві факти з життя поета. Ініціаторами проведення заходу стали Міністерство культури України та Держкомітет телебачення і радіомовлення України.

 

Нагадаємо, 5 березня у прокаті шести міст України вийшли дві документальні стрічки про Тараса Шевченка.  Це біографічні драми Костянтина Коновалова «Експедиція» виробництва Національної кінематеки України і Тараса Ткаченка та Сергія Сотниченка «Кобзар» виробництва компанії «Продакшн №1». 53-хвилинні фільми зняті в жанрі докудрами та поєднують у собі документалістику з ігровим кіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5129
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
такое
3357 дн. тому
не могу понять: на бездарном плакате костюм космонавта после приземления или Шевченко в спецовке шахтера? Как уже задолбал этот весь маразм! Причем авторы его одни и те же, только раньше эти комсомольские работники всем трахали мозги Лениным во всех позах, видах и формах, теперь тоже самое делают с Шевченко. Большего вреда светлой памяти Шевченко и его творчеству, как и украинской культуре, представить сложно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду