У конкурсних програмах Канн Україна не представлена

У конкурсних програмах Канн Україна не представлена

19 Квітня 2015
2370
19 Квітня 2015
19:13

У конкурсних програмах Канн Україна не представлена

2370
У конкурсних програмах Канн Україна не представлена
У конкурсних програмах Канн Україна не представлена

Оргкомітет 68-го Каннського кінофестивалю оголосив програму. Перелік фільмів оприлюднено на офіційному сайті кінофоруму.

 

У конкурсних програмах Україна не представлена.

 

В основному конкурсі змагатимуться стрічки таких метрів, як Паоло Соррентіно, Гаса Ван Сента, Дені Вільньова та інших. Загалом це сімнадцять стрічок кінорежисерів із десяти країн.

 

Програма «Особливий погляд» включає стрічки авторів з Румунії («Мій скарб» Корнеліу Порумбою), Ісландії (Rams Грімура Хаконарсона), Франції («Мэріленд» Аліс Вінокур) та ще 11 стрічок.

 

Широко представлена географія дев'яти фільмів-учасників конкурсу короткометражних фільмів: Ліван, Катар, Австралія, Туреччина, Франція, Великобританія, Палестина, Німеччина,  Бельгія, Аргентина.

 

А в програмі «Сінефондасьон» на честь ї 18-річчя - рівно 18 учасників.

 

Поза конкурсом на глядачів Канн цього року очікують такі прем'єри, як фільм Вуді Аллена «Ірраціональна людина», «Безумній Макс: Дорога зла» Джорджа Міллера, «Маленький принц» Марка Осборна та анімаційна «Головоломка» Піта Доктера й Роналдо Дель Кармена.

 

Фільм відкриття - «З високо піднесеною головою» Еммануель Берко.

 

Журі основного конкурсу Каннського кінофестиваля очолять режисери Ітан і Джоел Коени, а головою журі виступить акторка і режисер Ізабелла Росселліні.

 

Розпочнеться Каннський кінофестиваль 13 травня та триватиме по 24.

 

Нагадаємо, минулого року знятий за участs державног фінансування фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобув три призи в Каннах (у тому числі гран-прі «Тижня критики»).

 

Цьогоріч продовження розвитку українського кінемотографа під питанням. У державному бюджеті України на 2015 рік на створення і дистрибуцію національних фільмів передбачено 68 млн 320,9 тис. грн. На загрозі такої ситуації для кіновиробництва акцентували не тільки українські видання, а й Hollywood Reporter.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2370
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду