Луганські документалісти зняли фільм про подорож  молодого антимайданівця  Західною Україною

Луганські документалісти зняли фільм про подорож молодого антимайданівця Західною Україною

16 Квітня 2015
2840
16 Квітня 2015
16:58

Луганські документалісти зняли фільм про подорож молодого антимайданівця Західною Україною

2840
Луганські документалісти зняли фільм про подорож  молодого антимайданівця  Західною Україною
Луганські документалісти зняли фільм про подорож  молодого антимайданівця  Західною Україною

Творче об`єднання молодих документалістів «Чотири цеглини» днями опублікувало в інтернеті документальний фільм про подорож молодого луганчанина до Карпат «Свои и наши». Про це «Детектор медіа» повідомив Сергій Колесніков - один з документалістів, що працювали над стрічкою.

 

Фільм хронометражем трохи більше години можна переглянути тут або нижче у тілі новини. Над фільмом працювали Сергій Колесников, Олександр Дьомін та Кирило Галкін.

 

Вихід стрічки документалісти приурочили до річниці захоплення будівлі СБУ (6 квітня 2014 року) у Луганську та початку перетворення їх рідного міста на столицю так званої «ЛНР». 

 

Творці проекту прагнули показати світогляд «стереотипного» представника Донбасу, який вперше в житті проїхав всю країну, щоб опинитися у «ворожому краю» - в Західній Україні.  

 

«Головний персонаж фільму - молодий луганчанин Антон. Він має досить буремну біографію: рано залишився без батьків, не має професії, сидів у в`язниці, під час подій 2013-2014рр. у Києві був у лавах "Антимайдану". Антон - типовий адепт "Русского мира" і противник "гейропейських цінностей"», - характеризують свого героя документалісти.

 

Згодом головний герой знаходить в інтернеті об`яву про набори груп для рафтингу в Карпатах. «Турфірма пропонує вихідцям зі сходу України взяти участь у сплаві безкоштовно. Антон до того ніколи не чув про рафтинг і не бував в Карпатах, як і взагалі в Західній Україні. Незважаючи на ситуацію в країні та рідному місті, власні стереотипи про бандерівців та відмовляння друзів, він вирушає в дорогу», - йдеться в описі сюжету стрічки.

 

На шляху Луганськ - Київ - Івано-Франківськ - Верховина - Київ - Луганськ хлопець зустрічає багато різних людей, які дискутують про ситуацію в державі.

 

«Чи зміняться погляди Антона? Чи перегляне він свої уявлення про дикунів-бандерівців та ворожість Заходу до Сходу? Що він розповість своїм друзям про "бандерштадт", коли повернеться до свого буремного міста?», - на ці питання спробує дати відповідь стрічка «Свои и наши».

 

Початок фільму відбувається на фоні перших днів розгортання сепаратистського руху в регіоні, зокрема оператори знімали захоплення державних об'єктів Луганська з 8 по 14 квітня минулого року.

 

Представники об'єднання «Чотири цеглини» повідомили, що найкращою допомогою їм, документалістам-переселенцям, стане поширення посилання на цю стрічку. «Порекомендуйте його своїм глядачамслухачамчитачам. Але тільки, якщо фільм вам сподобався!», - зазначили вони.

 

 

Нагадаємо, цього року фестиваль Docudays UA-2015 відкрила стрічка «ДНР. Захоплива історія країни-саморобки» британського режисера Ентоні Баттса, який продюсувала українка Анна Діскант. Навесні минулого року знімальна група зафіксувала захоплення Донецької ОДА та «референдум», які згодом переросли у війну. Героями фільму стали ті, хто виступав за від'єднання Донбасу від України.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду