detector.media
16.04.2015 16:58
Луганські документалісти зняли фільм про подорож молодого антимайданівця Західною Україною
Луганські документалісти зняли фільм про подорож  молодого антимайданівця  Західною Україною

Творче об`єднання молодих документалістів «Чотири цеглини» днями опублікувало в інтернеті документальний фільм про подорож молодого луганчанина до Карпат «Свои и наши». Про це «Детектор медіа» повідомив Сергій Колесніков - один з документалістів, що працювали над стрічкою.

 

Фільм хронометражем трохи більше години можна переглянути тут або нижче у тілі новини. Над фільмом працювали Сергій Колесников, Олександр Дьомін та Кирило Галкін.

 

Вихід стрічки документалісти приурочили до річниці захоплення будівлі СБУ (6 квітня 2014 року) у Луганську та початку перетворення їх рідного міста на столицю так званої «ЛНР». 

 

Творці проекту прагнули показати світогляд «стереотипного» представника Донбасу, який вперше в житті проїхав всю країну, щоб опинитися у «ворожому краю» - в Західній Україні.  

 

«Головний персонаж фільму - молодий луганчанин Антон. Він має досить буремну біографію: рано залишився без батьків, не має професії, сидів у в`язниці, під час подій 2013-2014рр. у Києві був у лавах "Антимайдану". Антон - типовий адепт "Русского мира" і противник "гейропейських цінностей"», - характеризують свого героя документалісти.

 

Згодом головний герой знаходить в інтернеті об`яву про набори груп для рафтингу в Карпатах. «Турфірма пропонує вихідцям зі сходу України взяти участь у сплаві безкоштовно. Антон до того ніколи не чув про рафтинг і не бував в Карпатах, як і взагалі в Західній Україні. Незважаючи на ситуацію в країні та рідному місті, власні стереотипи про бандерівців та відмовляння друзів, він вирушає в дорогу», - йдеться в описі сюжету стрічки.

 

На шляху Луганськ - Київ - Івано-Франківськ - Верховина - Київ - Луганськ хлопець зустрічає багато різних людей, які дискутують про ситуацію в державі.

 

«Чи зміняться погляди Антона? Чи перегляне він свої уявлення про дикунів-бандерівців та ворожість Заходу до Сходу? Що він розповість своїм друзям про "бандерштадт", коли повернеться до свого буремного міста?», - на ці питання спробує дати відповідь стрічка «Свои и наши».

 

Початок фільму відбувається на фоні перших днів розгортання сепаратистського руху в регіоні, зокрема оператори знімали захоплення державних об'єктів Луганська з 8 по 14 квітня минулого року.

 

Представники об'єднання «Чотири цеглини» повідомили, що найкращою допомогою їм, документалістам-переселенцям, стане поширення посилання на цю стрічку. «Порекомендуйте його своїм глядачамслухачамчитачам. Але тільки, якщо фільм вам сподобався!», - зазначили вони.

 

 

Нагадаємо, цього року фестиваль Docudays UA-2015 відкрила стрічка «ДНР. Захоплива історія країни-саморобки» британського режисера Ентоні Баттса, який продюсувала українка Анна Діскант. Навесні минулого року знімальна група зафіксувала захоплення Донецької ОДА та «референдум», які згодом переросли у війну. Героями фільму стали ті, хто виступав за від'єднання Донбасу від України.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY