У Facebook зникла сторінка кримськотатарської газети «Янъы дюнья»

У Facebook зникла сторінка кримськотатарської газети «Янъы дюнья»

15 Квітня 2015
2610
15 Квітня 2015
11:26

У Facebook зникла сторінка кримськотатарської газети «Янъы дюнья»

2610
У Facebook зникла сторінка кримськотатарської газети «Янъы дюнья»
У Facebook зникла сторінка кримськотатарської газети «Янъы дюнья»

У соціальній мережі Facebook з невідомих наразі причин видалено сторінку кримськотатарської газети «Янъы дюнья». Про це повідомляє кримськотатарське інформаційне агенстсов QHA з посиланням на головного редактора видання Зеру Бекірову.

 

«З Facebook несподівано, без жодних попереджень видалена сторінка газети «Янъы дюнья». Завдяки публікаціям на цій сторінці тисячі передплатників газети, які проживають за кордоном, мали можливість оперативно знайомитися зі змістом газети. Кілька днів не замовкають телефони в редакції. Спасибі за турботу і увагу», - сказала головред.

 

При цьому пані Бекірова зазначила, що газета не закрита. «У Роскомнагляді обіцяли до четверга зареєструвати газету», - додала головред.

 

Кримськотатарське видання продовжує роботу, і очікується, що в п'ятницю, 17 квітня, читачі отримають відразу два номери газети.

 

Нагадаємо, наприкінці березня повідомлялося, що газету «Янъы дюнья» було перереєстровано у Роскомнагляді згідно вимог російського законодавства.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Роскомнагляд відмовив у реєстрації майже всім кримськотатарським ЗМІ. З 1 квітня припинили своє мовлення телеканал АТR та інші ЗМІ цього медіахолдингу (телеканал Lale, радіостанції «Мейдан» і «Лідер»), які не пройшли перереєстрацію відповідно до російського законодавства через відмову в ліцензіях від Роскомнагляду.

 

Інформаційне агентство «Крымские новости QHA» також отримало відмову в реєстрації та було змушене припинити свою діяльність на території Криму і переїхати до Києва.

 

Керівництво кримськотатарської газети «Авдет» вирішило скоротити тираж видання, аби мати змогу продовжити свою роботу без дозволу Роскомнагляду, який їм не вдалося отримати.

 

Російськомовна газета «Голос Крыма» отримала свідоцтво про реєстрацію, змінивши назву на «Голос Крыма New». 7 квітня кримськотатарський дитячий журнал «Арманчыкъ» також перереєстрували за російськими законами.

 

18 березня у доповіді Amnesty International, опублікованій з нагоди річниці анексії півострова, йшлося про те, що влада Криму використовує широкий спектр тактик залякування у боротьбі з інакомисленням. 20 березня Комітет захисту журналістів повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

У квітні невідомі організували DDoS-атаки на кримські опозиційні інтернет-видання «Новости Севастополя» та «Меридиан Севастополь», унаслідок чого ресурси певний час були недоступні для інтернет-користувачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду