25 березня – презентація мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA та онлайн-центру DOCU/CLUB

25 березня – презентація мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA та онлайн-центру DOCU/CLUB

24 Березня 2015
4018
24 Березня 2015
11:25

25 березня – презентація мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA та онлайн-центру DOCU/CLUB

4018
25 березня – презентація мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA та онлайн-центру DOCU/CLUB

25 березня о з 16.15 у Будинку кіно в Києві відбудеться презентація мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA та онлайн-центру DOCU/CLUB.

 

Їх було створено минулого року в рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA», що здійснюється за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

 

У 2014 році 64 кіноклуби Docudays UA провели 610 заходів, під час яких 6403 особи переглянули кращі документальні фільми з різних країн світу, зокрема українські стрічки, а також взяли участь в їх обговореннях та інтерактивних заняттях для поглиблення розуміння прав людини.

 

Під час презентації автори проекту познайомлять з планами роботи на 2015-й рік, розкажуть про розширення мережі кіноклубів, навчання модераторів та нові колекції фільмів для різних цільових аудиторій.

 

Проект створено, щоб розширити діалог про права людини в українському суспільстві, підвищити рівень правової грамотності та громадянської активності в Україні. Задля цього команда проекту розробляє медіаінструменти та методологію інформування громадян України про їхні права через мережу кіноклубів Docudays UA. Ці наробки отримують та впроваджують у свою щоденну роботу правозахисники, педагоги, громадські лідери, працівники пенітенціарної системи.

 

У презентації візьмуть участь:

 

Станіслав Топольницький, керівник Сектору «Громадянське суспільство та права людини» Представництва Європейської Комісії в Україні.

 

Алла Тютюнник, керівник проекту "Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA", президент Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров'я, член Оргкомітету фестивалю Docudays UA.

 

Геннадій Кофман, розробник онлайн Центру  медіапросвіти з прав людини DOCU/CLUB та Фільмотеки, програмний директор фестивалю Docudays UA;

 

Олена Куценко,  координатор створення постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA  в школах, училищах, коледжах, технікумах і вищих навчальних закладах АР Крим, віце-президент Асоціації діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України;

 

Віталій Хведчук, заступник начальника управління соціально-психологічної роботи із засудженими - начальник відділу соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України підполковник внутрішньої служби;

Олег Дука,  координатор створення постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA  у відомчих навчальних закладах Державної Пенітенціарної служби України підполковник внутрішньої служби;

 

Олександр Букалов, координатор створення постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA у виправних колоніях та слідчих ізоляторах, член ГО "Донецький Меморіал".

 

Створення кіноклубів Docudays UA та колекцій фільмів і методичних рекомендацій до них також підтримали Фонд НЕД та Посольство Королівства Нідерланди.

 

«Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA» має на меті максимально використати інструменти Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA для підвищення рівня правової грамотності та громадянської активності в Україні. Проект розрахований на 2014-2015 рр., його реалізує Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я разом з партнерами - Українською Гельсинською спілкою з прав людини, ГО «Молодіжна альтернатива» (М'АРТ, Чернігів), ГО «Донецький Меморіал».

Детальніша інформація про проект - на сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду