Княжицький заявляє, що Інтерпол на нього натравили спецслужби Кремля за закон про заборону російських серіалів

Княжицький заявляє, що Інтерпол на нього натравили спецслужби Кремля за закон про заборону російських серіалів

23 Березня 2015
14009
23 Березня 2015
15:47

Княжицький заявляє, що Інтерпол на нього натравили спецслужби Кремля за закон про заборону російських серіалів

14009
Княжицький заявляє, що Інтерпол на нього натравили спецслужби Кремля за закон про заборону російських серіалів
Княжицький заявляє, що Інтерпол на нього натравили спецслужби Кремля за закон про заборону російських серіалів

Народний депутат, один з засновників телеканалу «Еспресо TV» Микола Княжицький, якого оголосив у розшук Інтерпол, заявляє, що звинувачення проти нього є наклепом, оскільки у день, коли в Камбоджі начебто стався злочин, він перебував у Києві і вів програму на каналі ТВі.  Про це йдеться у повідомленні його прес-служби.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Микола Княжицький звернувся до МВС України з заявою про тиск з боку російських спецслужб та пропагандистів.

 

У прес-службі народного депутата зазначили, що 20 березня народному депутату Миколі Княжицькому стало відомо, що на сайті Інтерполу з'явилася інформація про його розшук із звинуваченням у зґвалтуванні, що нібито мало місце в місті Пномпені у Камбоджі 9 вересня 2011 року. З цього приводу народний депутат направив запит до робочого апарату Українського бюро Інтерполу.

 

В Укрбюро повідомили, що червоне повідомлення Інтерполу щодо цього злочину (зґвалтування неповнолітньої особи) було поширено всім країнам-членам МОКП 11 березня. Українське бюро надіслало запит до НЦБ Камбоджі з проханням надати додаткову інформацію з цієї справи.

 

Прес-служба Миколи Княжицького повідомила, що ввечері 8 вересня 2011 року пан Княжицький знаходився у Києві та вів телепрограму «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі ТВі, який він тоді очолював. Гостями телепрограми були зокрема Левко Лук'яненко, Микола Томенко, Мрідула Гош. Як повідомяло видання «Медіабізнес», того вечора програму переглянуло 1,5 млн. людей.

 

 

«Різниця з часом між Києвом та Пномпенем складає 5 годин. Час льоту від Києва до Пномпеня - 12 годин. Прямого авіазв'язку між цими містами не існує. За даними прикордонної служби України, у цей час Княжицький М.Л. знаходився в Україні», - повідомили в прес-службі депутата.

 

Микола Княжицький переконаний, що ініціатором наклепницької справи є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський.

 

«Між Княжицьким та Кагаловським виник конфлікт після того, як останній хотів запросити ведучим програм ТВі російського пропагандиста, віце-президента компанії «Роснефть» Михаїла Лєонтьєва, який в  Україні оголошений персоною нон грата. Лєонтьєв, за його твердженням, є другом дитинства Кагаловського та його хресним батьком. Кагаловський неодноразово погрожував Княжицькому М.Л. сфальсифікованим кримінальним переслідуванням у Камбоджі та його викраденням. У Камбоджі, за даними місцевої преси, Кагаловський вважається одним з основних інвесторів», - зазначає прес-служба.

 

Крім того Микола Княжицький стверджує, що пан Кагаловський знаходиться у дружніх стосунках з прем'єр-міністром Камбоджі та віце-прем'єрами цієї країни. У прес-службі народного депутата назвали дивний факт, що заява про злочин була подана через 3,5 роки після того, коли він нібито стався, але «відразу після того, як відбувся візит до Москви Міністра закордонних справ Камбоджі, який допомагав організовувати Кагаловський. Сам візит відбувся від 2 до 4 березня».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар пана Кагаловського з приводу звинувачень пана Княжицького. Спершу він сказав, що не коментує, але попросив зателефонувати трохи пізніше.

 

Народний депутат вважає, що тиск, погрози та спроби його скомпрометувати організовані московськими спецслужбами через те, що він ініціював заборону російських пропагандистських телеканалів та серіалів.

 

Як повідомляє сайт 112.ua з посиланням на «Українські новини», Українське бюро Інтерполу не планує видавати народного депутата Миколу Княжицького Камбоджі.

 

«Україна свого громадянина не видасть», - заявив заступник керівника робочого апарату Укрбюро Інтерполу - начальник управління міжнародного розшуку та супроводу розслідувань Михайло Бахмутченко. Він також додав, що Україна не зобов'язана надавати Камбоджі або Інтерполу мотивацію свого рішення.

 

 

Нагадаємо, 18 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що підписав прийнятий Верховною Радою 5 лютого законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ в Україні серіалів, що пропагують країну-агресора. Законопроект був внесений народними депутатами Миколою Княжицьким і Вадимом Денисенком.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду