Сайт Мінінформполітики перейде на кримськотатарську

Сайт Мінінформполітики перейде на кримськотатарську

22 Березня 2015
9807
22 Березня 2015
10:37

Сайт Мінінформполітики перейде на кримськотатарську

9807
Сайт Мінінформполітики перейде на кримськотатарську
Сайт Мінінформполітики перейде на кримськотатарську

У сайту Міністерства інформаційної політики запуститься версія кримськотатарською мовою. Про це інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

«Перший офіційний орган влади, який має свій інтернет-ресурс в Україні, Міністерство інформаційної політики, за тиждень запустить не тільки англомовну, російськомовну, українськомовну версію офіційного сайту, а буде так само сайт Міністерства інформаційної політики кримськотатарською мовою. Поки що це - перша така історія серед усіх органів державної влади», - сказав пан Стець.

 

Він нагадав, що контент кримськотатарською мовою передбачено і на телеканалі Ukraine Tomorrow.

 

«Ми не дамо можливості забути ні тут, всередині країни, ні в світі проблему Криму і того, що Крим - це так само, як Волинська чи Дніпропетровська область - це частина України», сказав міністр.

 

Нагадаємо, в цьому інтерв'ю пан Стець також повідомив, що Мінінформполітики має розроблені програми щодо покриття Криму українськими радіостанціями, одна з яких почне мовити з наступного тижня.

 

Нагадаємо, Комітет захисту журналістів стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ. Після анексії українського регіону у березні 2014 року, російський регулятор Роскомнагляд наказав усім кримським медійним компаніям до 1 квітня 2015 року зареєструватися у відповідності до законів РФ.

 

Проте базовані у Сімферополі телекомпанія ATR та новинне агентство «Кримські новини QHA» стверджують, що їхні заявки Роскомнагляд відхиляє або затягує процес.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду