Міністр Стець заявляє, що погрожував Заходу негативними наслідками від дії російської пропаганди

Міністр Стець заявляє, що погрожував Заходу негативними наслідками від дії російської пропаганди

12 Березня 2015
7006
12 Березня 2015
14:58

Міністр Стець заявляє, що погрожував Заходу негативними наслідками від дії російської пропаганди

7006
Міністр Стець заявляє, що погрожував Заходу негативними наслідками від дії російської пропаганди
Міністр Стець заявляє, що погрожував Заходу негативними наслідками від дії російської пропаганди

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявляє, що переконував іноземні посольства та неурядові організації у необхідності допомоги Україні у боротьбі з російською пропагандою, погрожуючи негативними наслідками для Заходу у разі відмови від протидії російській інформагресії. Про це він заявив під час звіту уряду про 100 днів своєї діяльності, повідомляє «Українська правда».

 

За його словами, він переконував міжнародних партнерів, що криза в Україні почалася з інформаційної війни. «Друзі, колеги, партнери з Європи і США. Якщо ви не допоможете нам боротися з російською пропагандою, все це чекає на вас», - розповів він про свої аргументи, додавши, що говорив «недипломатично».

 

За словами Юрія Стеця, через місяць після цього американці почали йому розповідати, що «техаські бабці» всерйоз вірять у те, що американські військові воюють в Україні, а німці - що на Адміністрації президента України висить прапор США.

 

Також він повідомив, що російські інформагенції розпочали мовлення у Польщі польською мовою. «Розпочинається російська пропаганда на території Польщі, Прибалтики та інших країн Євросоюзу», - заявив міністр.

 

Врешті, за його словами, європейські лідери погодилася з необхідністю створення українського каналу іномовлення, який би розповідав правду про події на сході України, а також російськомовного каналу, який би міг боротися з російською пропагандою.

 

Юрій Стець запевнив, що американці і європейці підтримують діяльність його міністерства. Також він висловив впевненість, що, якщо «таке одіозне намальоване чучело як Дмітрій Кісельов» звертає увагу на діяльність цього відомства, значить, воно рухається у правильному напрямку.

 

Наступного тижня, за його словами, відбудеться детальна презентація діяльності міністерства інформаційної політики.

 

Нагадаємо, 22 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukrainian Tomorrow (таку назву каналу поширили інформаційні агентства). За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Він буде створений, як і планувалося, на базі телеканалів БТБ та УТР. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець розповів, що цей канал на старті буде тримовним (українська, англійська та російська мови). При цьому міністр не зміг уточнити, чи буде і яким чином виведено телекомпанію УТР зі структури майбутнього суспільного мовлення. За його словами, це компетенція генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанії.

 

Водночас  громадська організація «Центр UA» на свій інформаційний запит до Міністерства інформаційної політики щодо надання бюджету, технічного плану, джерел фінансування, аналізу цільової аудиторії та штатного розкладу працівників анонсованого міністром Юрієм Стецем каналу іномовлення Ukraine Tomorrow отримала відповідь, що поки що нічого переліченого немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду