Стець анонсував запуск каналу іномовлення Ukrainian Tomorrow на додачу до військового каналу

Стець анонсував запуск каналу іномовлення Ukrainian Tomorrow на додачу до військового каналу

23 Лютого 2015
3989
23 Лютого 2015
09:11

Стець анонсував запуск каналу іномовлення Ukrainian Tomorrow на додачу до військового каналу

3989
Стець анонсував запуск каналу іномовлення Ukrainian Tomorrow на додачу до військового каналу
Стець анонсував запуск каналу іномовлення Ukrainian Tomorrow на додачу до військового каналу

Упродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukrainian Tomorrow. Про це повідомив міністр інформаційної політики України Юрій Стець у Львові 22 лютого під час робочої поїздки, передає УНІАН.

 

За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today, які зараз активно працюють на теренах Європи. Він буде створений, як і планувалося, на базі телеканалів БТБ та УТР.

 

«Телеканал БТБ від Нацбанку за два тижні передадуть міністерству, і упродовж місяця запрацює Ukrainian Tomorrow», - повідомив пан Стець та уточнив, що канал іномовлення функціонуватиме на кошти Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР). «Цих коштів буде недостатньо, і тому фінансову підтримку надаватимуть наші партнери із Європи та Сполучених Штатів Америки. Це має бути високоякісний канал, який транслюватиметься по всьому світі», - додав міністр.

 

Він також нагадав про плани створити військовий канал: «Президент України поставив завдання упродовж місяця-двох запустити військовий канал. Ми передамо його Міністерству оборони України. Це буде канал наших Збройних сил».

 

Як відомо, в Україні вже існують приватний канал іномовлення Ukraine Today, що належить телевізійній групі «1+1 медіа» Ігоря Коломойського, та державний канал іномовлення «Всесвітня служба УТР», а також міжнародні версії Першого національного - «Перший Ukraine», «1+1» - «1+1 International» та «Інтер» - «Інтер+».

 

Нагадаємо, ще в грудні 2014 року міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що на технічній базі телеканалу БТБ (ТОВ «Банківське телебачення»), який належить Національному банку України, повинно бути створено канал іномовлення.

 

У лютому стало відомо, що до 31 березня БТБ мають передати Міністерству інформаційної політики. Наразі БТБ продовжує здійснювати циклове мовлення на супутнику, водночас припинивши мовити в цифровому мультиплексі МХ-5. З каналу було скорочено 90 % колективу, близько року він уже не отримує фінансування від власника (Нацбанку).

 

На початку лютого Юрій Стець також анонсував, що в Україні найближчим часом планується створення військового каналу відповідно до розпорядження Президента України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3989
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
3346 дн. тому
от навіщо така марна трата ресурсів? простіше було б організувати спільне підприємство з 1+1 і поєднати можливості плюсів з технічною базою БТБ. а так виходить стандартна ситуація - на дві України три гетьмани...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду