У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»

У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»

5 Березня 2015
3464
5 Березня 2015
13:20

У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»

3464
У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»
У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»

14 та 15 березня в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» пройде п'ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії». Організаторами кінофоруму виступили Продюсерська агенція «Артмедіа» та Посольство Данії в Україні за підтримки данської компанії «Ліватек».

 

Особливістю цьогорічного фестивалю є його репертуар - всі фільми рекомендовані для сімейного перегляду та не мають вікових обмежень.

 

«Ми підбирали фільми таким чином саме тому, що вважаємо, що справжні сімейні цінності в цей складний для України час є одними із основних чинників подолання тієї соціальної кризи, що вирує в країні вже більше року», - повідомив один із організаторів проекту Юрій Черниш.

 

На 5-му фестивалі «Сучасні кіно Данії» будуть показані такі фільми:

 

- «Цирк! Цирк! Цирк!». Анімація, сімейний, 80 хв. Данія. Режисер:  Пітер Додд.  В ролях: Ніколай Лі Каас, Туре Ліндхардт, Ніколай Копернікус. Сюжет: У маленьке місто, в якому живе Віктор та його пес Хрящик, приїжджає цирк. Директор цирку пропонує всім бажаючим виступити зі своєю програмою, і мешканці міста починають готуватися. Готуються і Віктор з Хрящиком. Місцевий хуліган Фредді, на прізвисько Жаба, стурбований тим, що відбувається: раніше в центрі уваги міста був він і його витівки, а тепер ніхто не звертає на нього ніякої уваги! Фредді вирішує викрасти Хрящика і виступити на арені.  Віктора та його друзів Якоба та Клер чекають справжні пригоди. Нагороди: Robert Festival (Данія), 2012 - номінація «Кращий сімейний фільм».

 

- «За тридев'ять земель».  Анімація, пригоди, сімейний, 78 хв. Данія, Швеція. Режисер: Есбен Тофт Якобсен. В ролях: Эдвин Рюдинг, Тува Новотни, Густаф Хаммарстен, Леннарт Якель, Сиселла Кайл, Лейф Андре. Сюжет: Плаваючи зі своїм батьком по морю в пошуках безтурботних пригод і такого самого життя, зайченя Йохан почувався чудово. І несподівано все змінюється. Залишившись якось раз один в човні, поки тато був на березі, він чує по радіо, що є шанс врятувати зниклу маму. Маленькому сміливцю належить пройти досить дорослі випробування, оскільки вона знаходиться далеко. Він відправляється в царство за далекими морями, звідки мало хто повертався і де править Король Пір'їн. І хлопчик вирішується на це випробування, яке під силу не кожному, зате виховає в ньому справжнього героя і змусить його побачити новий світ з дорослими рішеннями. Нагороди: Берлінський кінофестиваль, 2014 - номінація «Кришталевий ведмідь - Кращий фільм для юнацтва».

 

- «Носоріг Отто». Анімація, комедія, сімейний, 76 хв. Данія.  Режисер: Кеннет Кайнц. В ролях: Ніколай Ааманд, Ларс Брігманн, Кая Брюель, Аста Даніельссон, Хелле Доллеріс, Сес Егелінд, Міккел Брінш Хансен, Том Дженсен. Сюжет: В одному скандинавському містечку, в одному будинку, на останньому поверсі живе самий звичайний хлопчик Топпер. Одного разу він знаходить чарівний олівець, і з'ясовує, що все, намальоване цим олівцем, оживає. Топпер кличе до себе свого  друга Вігго . Разом вони вирішують випробувати олівець, і Топпер малює на стіні кімнати носорога. Коли носоріг ожив, хлопцям додалося клопоту:  чим його годувати і як вивести з дому? До того ж, не всі мешканці будинку раді такому сусідові...Нагороди: Чикаго МКФ для дітей 2013 (США) - «Кращий фільм»,  Robert Festival (Данія) 2014 - номінація «Кращий сімейний фільм, краща комедія».

 

- «Карла і Йонас». Пригоди, мелодрама, 86 хв. Данія. Режисер: Шарлота Сакс Боструп. В ролях: Єлєна Арндт-Йєнсен, Джошуа Берман, Нанна Коппел, Ніколай Стовринг Хансен. Сюжет: Після літніх канікул, під час яких Карла познайомилася з Йонасом, дівчинка тільки й може думати, що про нього. Адже Йонас - перший хлопчик, який поцілував її. За порадою своєї подруги Карла наважується подзвонити йому, і Йонас запрошує дівчинку на свій день народження. Хлопець живе в невеликому центрі для дітей, що залишилися без піклування батьків. Він дуже сумує без матері, про яку майже нічого не знає. Тоді Карла вирішує допомогти Йонасу знайти його справжню маму. Нагороди: Robert Festival 2011 (Данія) - номінація «Кращий сімейний фільм для дітей».

 

Нагадаємо, 4 березня в Україні вп'яте стартував «Тиждень італійського кіно», який познайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду