detector.media
05.03.2015 13:20
У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»
У Києві пройде п’ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії»

14 та 15 березня в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» пройде п'ятий фестиваль «Сучасне кіно Данії». Організаторами кінофоруму виступили Продюсерська агенція «Артмедіа» та Посольство Данії в Україні за підтримки данської компанії «Ліватек».

 

Особливістю цьогорічного фестивалю є його репертуар - всі фільми рекомендовані для сімейного перегляду та не мають вікових обмежень.

 

«Ми підбирали фільми таким чином саме тому, що вважаємо, що справжні сімейні цінності в цей складний для України час є одними із основних чинників подолання тієї соціальної кризи, що вирує в країні вже більше року», - повідомив один із організаторів проекту Юрій Черниш.

 

На 5-му фестивалі «Сучасні кіно Данії» будуть показані такі фільми:

 

- «Цирк! Цирк! Цирк!». Анімація, сімейний, 80 хв. Данія. Режисер:  Пітер Додд.  В ролях: Ніколай Лі Каас, Туре Ліндхардт, Ніколай Копернікус. Сюжет: У маленьке місто, в якому живе Віктор та його пес Хрящик, приїжджає цирк. Директор цирку пропонує всім бажаючим виступити зі своєю програмою, і мешканці міста починають готуватися. Готуються і Віктор з Хрящиком. Місцевий хуліган Фредді, на прізвисько Жаба, стурбований тим, що відбувається: раніше в центрі уваги міста був він і його витівки, а тепер ніхто не звертає на нього ніякої уваги! Фредді вирішує викрасти Хрящика і виступити на арені.  Віктора та його друзів Якоба та Клер чекають справжні пригоди. Нагороди: Robert Festival (Данія), 2012 - номінація «Кращий сімейний фільм».

 

- «За тридев'ять земель».  Анімація, пригоди, сімейний, 78 хв. Данія, Швеція. Режисер: Есбен Тофт Якобсен. В ролях: Эдвин Рюдинг, Тува Новотни, Густаф Хаммарстен, Леннарт Якель, Сиселла Кайл, Лейф Андре. Сюжет: Плаваючи зі своїм батьком по морю в пошуках безтурботних пригод і такого самого життя, зайченя Йохан почувався чудово. І несподівано все змінюється. Залишившись якось раз один в човні, поки тато був на березі, він чує по радіо, що є шанс врятувати зниклу маму. Маленькому сміливцю належить пройти досить дорослі випробування, оскільки вона знаходиться далеко. Він відправляється в царство за далекими морями, звідки мало хто повертався і де править Король Пір'їн. І хлопчик вирішується на це випробування, яке під силу не кожному, зате виховає в ньому справжнього героя і змусить його побачити новий світ з дорослими рішеннями. Нагороди: Берлінський кінофестиваль, 2014 - номінація «Кришталевий ведмідь - Кращий фільм для юнацтва».

 

- «Носоріг Отто». Анімація, комедія, сімейний, 76 хв. Данія.  Режисер: Кеннет Кайнц. В ролях: Ніколай Ааманд, Ларс Брігманн, Кая Брюель, Аста Даніельссон, Хелле Доллеріс, Сес Егелінд, Міккел Брінш Хансен, Том Дженсен. Сюжет: В одному скандинавському містечку, в одному будинку, на останньому поверсі живе самий звичайний хлопчик Топпер. Одного разу він знаходить чарівний олівець, і з'ясовує, що все, намальоване цим олівцем, оживає. Топпер кличе до себе свого  друга Вігго . Разом вони вирішують випробувати олівець, і Топпер малює на стіні кімнати носорога. Коли носоріг ожив, хлопцям додалося клопоту:  чим його годувати і як вивести з дому? До того ж, не всі мешканці будинку раді такому сусідові...Нагороди: Чикаго МКФ для дітей 2013 (США) - «Кращий фільм»,  Robert Festival (Данія) 2014 - номінація «Кращий сімейний фільм, краща комедія».

 

- «Карла і Йонас». Пригоди, мелодрама, 86 хв. Данія. Режисер: Шарлота Сакс Боструп. В ролях: Єлєна Арндт-Йєнсен, Джошуа Берман, Нанна Коппел, Ніколай Стовринг Хансен. Сюжет: Після літніх канікул, під час яких Карла познайомилася з Йонасом, дівчинка тільки й може думати, що про нього. Адже Йонас - перший хлопчик, який поцілував її. За порадою своєї подруги Карла наважується подзвонити йому, і Йонас запрошує дівчинку на свій день народження. Хлопець живе в невеликому центрі для дітей, що залишилися без піклування батьків. Він дуже сумує без матері, про яку майже нічого не знає. Тоді Карла вирішує допомогти Йонасу знайти його справжню маму. Нагороди: Robert Festival 2011 (Данія) - номінація «Кращий сімейний фільм для дітей».

 

Нагадаємо, 4 березня в Україні вп'яте стартував «Тиждень італійського кіно», який познайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY