11 березня – дискусія проекту «Культура vs. Пропаганда» про філософію та пропаганду

4 Березня 2015
3820
4 Березня 2015
09:42

11 березня – дискусія проекту «Культура vs. Пропаганда» про філософію та пропаганду

3820
11 березня – дискусія проекту «Культура vs. Пропаганда» про філософію та пропаганду

11 березня у рамках проекту «Культура vs. Пропаганда» відбудеться дискусія між Михайлом Мінаковим та Вахтангом Кебуладзе. Фокус дискусії - філософія.

 

Модеруватиме захід філософ і письменник Тарас Лютий.

 

Чи можна вважати пропаганду контркультурним явищем? Чи протистоїть філософія пропаганді, чи вона сама містить у собі елементи пропаганди? В який спосіб обмеження викладання філософії відкриває дорогу пропаганді? Чи трансформує пропаганда сферу освіти? Ці та інші питання обговорюватимуть учасники дискусії.

 

«Філософія ніяк не повязана із пропагандою. А пропаганда часто перебирає філософські тези для своїх вправ. І в цьому криється безпосередня небезпека для середовища інтелектуалів, яке в певний момент може захопитися догматичним мисленням», - вважає Михайло Мінаков.

 

«Пропаганда є частиною культури, якщо вона сприяє культивації, розвику чого-небудь. Якщо ні - то вона є контркультурним явищем. Совєтська філософія майже цілковито слугувала антилюдській комуністичній пропаганді, тому була контркультурною. Те, що в сучасній українській філософії залишилося від совєтської філософії, треба усунути заради того, щоб інтелектуальна культура могла розвиватися», - висловлює думку Вахтанг Кебуладзе.

 

Учасники заходу є відомими представниками молодої генерації українських філософів. Михайло Мінаков викладає сучасну західну філософію, німецьку класичну філософію, епістемологію та філософію історії у Києво-Могилянській академії. Автор трьох книжок і понад 70 статей з філософії, історії, політології та культурології. Очолює Кантівське товариство в Україні, редколегію журналу «Ідеологія і політика», Інститут критики та Фонд якісної політики. Крім того, Михайло Мінаков викладав у Гарвардському університеті, Грайфсвальдському університеті (Німеччина) та Московській школі політичних студій.

 

Вахтанг Кебуладзе- доктор філософських наук, доцент кафедри філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, співголова Українського феноменологічного товариства, член редколегії науково-теоретичного часопису «Філософська думка», перекладач з німецької та англійської мов. Автор книжки «Феноменологія досвіду» та понад 70 наукових і публіцистичних статей, надрукованих в Україні, Австрії, Білорусі, Литві, Німеччині, Польщі, Румунії, Словенії українською, німецькою та російською мовами.

 

Дискусія розпочнеться о 19.00 у просторі Fedoriv Hub за адресою: Київ, Arena City, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх).

 

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Форуму видавців і Фундації Дарини Жолдак - «100000 книг для сільських бібліотек».

 

Реєстрація обов'язкова за телефоном (050) 145 83 60.

 

«Культура vs. Пропаганда» - проект, створений у співпраці громадської організації «Форум видавців» та благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак» за підтримки Fedoriv Hub.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду