detector.media
04.03.2015 09:42
11 березня – дискусія проекту «Культура vs. Пропаганда» про філософію та пропаганду

11 березня у рамках проекту «Культура vs. Пропаганда» відбудеться дискусія між Михайлом Мінаковим та Вахтангом Кебуладзе. Фокус дискусії - філософія.

 

Модеруватиме захід філософ і письменник Тарас Лютий.

 

Чи можна вважати пропаганду контркультурним явищем? Чи протистоїть філософія пропаганді, чи вона сама містить у собі елементи пропаганди? В який спосіб обмеження викладання філософії відкриває дорогу пропаганді? Чи трансформує пропаганда сферу освіти? Ці та інші питання обговорюватимуть учасники дискусії.

 

«Філософія ніяк не повязана із пропагандою. А пропаганда часто перебирає філософські тези для своїх вправ. І в цьому криється безпосередня небезпека для середовища інтелектуалів, яке в певний момент може захопитися догматичним мисленням», - вважає Михайло Мінаков.

 

«Пропаганда є частиною культури, якщо вона сприяє культивації, розвику чого-небудь. Якщо ні - то вона є контркультурним явищем. Совєтська філософія майже цілковито слугувала антилюдській комуністичній пропаганді, тому була контркультурною. Те, що в сучасній українській філософії залишилося від совєтської філософії, треба усунути заради того, щоб інтелектуальна культура могла розвиватися», - висловлює думку Вахтанг Кебуладзе.

 

Учасники заходу є відомими представниками молодої генерації українських філософів. Михайло Мінаков викладає сучасну західну філософію, німецьку класичну філософію, епістемологію та філософію історії у Києво-Могилянській академії. Автор трьох книжок і понад 70 статей з філософії, історії, політології та культурології. Очолює Кантівське товариство в Україні, редколегію журналу «Ідеологія і політика», Інститут критики та Фонд якісної політики. Крім того, Михайло Мінаков викладав у Гарвардському університеті, Грайфсвальдському університеті (Німеччина) та Московській школі політичних студій.

 

Вахтанг Кебуладзе- доктор філософських наук, доцент кафедри філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, співголова Українського феноменологічного товариства, член редколегії науково-теоретичного часопису «Філософська думка», перекладач з німецької та англійської мов. Автор книжки «Феноменологія досвіду» та понад 70 наукових і публіцистичних статей, надрукованих в Україні, Австрії, Білорусі, Литві, Німеччині, Польщі, Румунії, Словенії українською, німецькою та російською мовами.

 

Дискусія розпочнеться о 19.00 у просторі Fedoriv Hub за адресою: Київ, Arena City, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх).

 

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Форуму видавців і Фундації Дарини Жолдак - «100000 книг для сільських бібліотек».

 

Реєстрація обов'язкова за телефоном (050) 145 83 60.

 

«Культура vs. Пропаганда» - проект, створений у співпраці громадської організації «Форум видавців» та благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак» за підтримки Fedoriv Hub.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY