Фестиваль Docudays UA-2015 оголосив склад журі програм «Право» та «Життя»

Фестиваль Docudays UA-2015 оголосив склад журі програм «Право» та «Життя»

25 Лютого 2015
3531
25 Лютого 2015
17:15

Фестиваль Docudays UA-2015 оголосив склад журі програм «Право» та «Життя»

3531
Фестиваль Docudays UA-2015 оголосив склад журі програм «Право» та «Життя»
Фестиваль Docudays UA-2015 оголосив склад журі програм «Право» та «Життя»

Оргкомітет київського Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA-2015 оголосив склад журі конкурсних програм «Docu-право» та «Docu-життя». Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

 

У рамках програми «Docu-право» демонструються повнометражні фільми, в яких особлива увага приділяється розкриттю проблем у сфері прав людини. Членами журі виступлять: дослідник медіакомунікацій, засновник організації Cinema Politica Езра Вінтон (Канада), громадська діячка, юристка, лобіста з прав людини Олександра Матвійчук (Україна) та правозахисник, громадський діяч Олександр Павліченко (Україна).

 

У «Docu-життя» представлені повнометражні документальні стрічки, виконані в жанрі креативної документалістики, в яких правозахисні проблеми розкриваються за допомогою виразних художніх засобів. До складу журі програми увійшли: кураторка та розробниця проектів у культурній царині Швеції Мелісса Ліндґрен (Швеція), нідерландська режисер російського походження Альона ван дер Хорст, та український фотограф, співвласник «Гайдай студії» та галереї «Камера» Ігор Гайдай.

 

Про склад журі ще однієї конкусної програми - «Docu-коротко» ще не повідомляється.

 

Цього року Docudays UA розпочнеться 20 березня і завершить свою роботу 27-го.

 

Нагадаємо, українська прем'єра стрічки «Громадянин чотири» (Citizenfour) Лаури Пойтрас про долю Едварда Сноудена та викриття масових стежень Агентством національної безпеки США відбудеться на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA-2015 у Києві. Стрічка завоювала премію Американської  кіноакадемії «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду