Російський режисер зніматиме фільм «Волонтери» про війну на Донбасі, який призначено «не для західного глядача»

Російський режисер зніматиме фільм «Волонтери» про війну на Донбасі, який призначено «не для західного глядача»

22 Січня 2015
5166
22 Січня 2015
14:53

Російський режисер зніматиме фільм «Волонтери» про війну на Донбасі, який призначено «не для західного глядача»

5166
Російський режисер зніматиме фільм «Волонтери» про війну на Донбасі, який призначено «не для західного глядача»
Російський режисер зніматиме фільм «Волонтери» про війну на Донбасі, який призначено «не для західного глядача»

Російський режисер Юрій Биков, відомий за стрічкою «Дурень», режисуватиме російську повнометражну стрічку «Волонтери» компанії Russian World Vision (RWV). Про цей проект він розповів у коментарі інтернет-виданню «КиноПоиск».

 

Проект «Волонтери» знаходиться в розробці з літа минулого року. Сюжет стрічки стосуватиметься військових дій на сході України.

 

«Ми поки не можемо розкривати ідею і сюжет, але ця картина буде про живих людей, про людей, яким погано. Є одна цінність - людське життя, вище якої нічого немає. Ось про це і буде фільм», - зазначив режисер.

 

«КиноПоиск» пише, що творці фільму планували почати знімальний період навесні 2015 року на реальних локаціях у Донбасі. Їм здавалося, що військовий конфлікт до цього часу буде вичерпано. Однак згодом зйомки перенесли на осінь.

 

Зараз іде робота над сценарієм стрічки. «У мене досить давно з'явилася ідея зробити правдиву картину про події на південному сході України, розставити всі крапки над «i». У цьому мої інтереси перетнулися з продюсерами RWV, які хотіли зняти фільм про конфлікт на Україні. Як знайти правду? Дуже просто: розмовляти з учасниками подій, деяких з них я знаю особисто. Об'єктивність для мене дуже важлива. Нагромадилася величезна кількість неправди і небажання знати правду. Небажання виходить з особистих інтересів конкретних людей», - вважає режисер.

 

Режисер також заявив, що це буде картина для російського глядача, бо «правда про ці події західного глядача і західного критика не цікавить».

 

Стрічка «Волонтери» готується для широкої аудиторії. «У будь-якому випадку, це буде прокатна, жанрова картина - роуд-муві, трилер, військове полотно, в якомусь сенсі. Буде досить динамічна історія, яка приверне, як мені здається, цільову аудиторію кінотеатрів. Це не фестивальна робота», - зазначив пан Биков.

 

Проект претендуватиме на державну підтримку РФ, проте якщо фонди не нададуть гроші, це не поставить виробництво стрічки під загрозу.

 

«Я не збираюся очорняти своє авторське ім'я "замовленням". У мене є уявлення про те, що відбувається, і я хочу його висловити. Якщо воно не співпаде з думкою чиновників, нам не по дорозі. На жаль, якою б не вийшов фільм, його все одно будуть розглядати з позиції - "заказуха" це або "опозиційне" кіно. Я не хочу брати участь у цих розмовах: і те, і інше - рівнозначні сили, які знищують країну. Я не є ні опозиціонером, ні консерватором, я завжди жив інтересами свого народу, мене не цікавить нічого, крім проблем простої людини», - стверджує режисер.

 

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що співробітник ФСБ Росії Олег Джураєв зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда». Сюжет охоплює кілька сторін конфлікту: це бійці Нацгвардії, американські найманці, які, як стверджують автори стрічки, беруть участь у конфлікту в Україні, бійці «Беркута» та добровольчого батальйону «Азов», а також російські журналісти.

 

В Україні телеканал «2+2» спільно і компанія «Президент фільм Україна» готують 12-серійний серіал «Гвардія». Це історія про перших добровольців, які після кривавих подій на Майдані відгукнулися на заклик записатися до лав Національної гвардії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду