Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»

Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»

20 Січня 2015
9738
20 Січня 2015
18:50

Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»

9738
Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»
Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»

Сьогодні, 20 січня, у Києві стартувала акція з організації громадських пікетів місць розповсюдження безкоштовної, щоденної газети «Вести», що видається ТОВ «Вісті Мас-Медіа» («Медіа інвест груп»), яке очолює Ігор Гужва. Про це йдеться у повідомленні групи активістів  у Facebook, де вони створили спеціальну групу «Пікетування місць роздачі газети "Вести"».

 

Під час пікети активісти тримають плакати «Кривава путінська пропаганда «Вести»», а також ведуть роз'яснювальну роботу з киянами, які щоденно приходять до місць роздачі, аби отримати безкоштовний екземпляр газети.

 

«Друзі, ми маємо пояснити киянам, що читати газету "Вести" ганебно після ось таких публікацій: «Трагедия под. Волновахой требует тщательного и непредвзятого расследования»», -  закликають організатори акції.

 

Як повідомляють активісти, 20 січня пікетами були охоплені місця розповсюдження газети «Вести» біля чотирьох станцій київського метро. Пікети заплановано продовжувати і в наступні дні, залучаючи до висвітлення акцій інші медіа.

 

Нагадаємо, 27 червня минулого року активіст, блогер, а нині народний депутат Ігор Луценко розпочав акцію під стінами головного офісу газети «Вести» у Києві, яка повинна була  «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди».  

 

Активісти стверджують, що газета «Вести» була створена восени минулого року за фінансової підтримки олігарха Сергія Курченка і сина колишнього президента Олександра Януковича. За їх словами, під час подій на Євромайдані газета «відзначилася постійними безпідставними наклепами на учасників протесту, відійшла від принципів об'єктивної журналістики і стала щоденним рупором режиму Януковича». Ініціатор акції Ігор Луценко був впевнений, що активісти мають право вимагати у влади заборони діяльності антиукраїнських ЗМІ.

 

Минулого року у видавця газети «Вести» ТОВ «Інновація і рішення» змінився власник. Замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9738
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Захар
3382 дн. тому
Те, що відбулося під Волновахою звичайно потребує розслідування. Але я не зовсім розумію цих активистів, адже матеріал газети не має за собою аж ніяких антіукраїнських настроїв до того ж інтервю з водієм маршрутки яке знайшов в кореспонденті дуже схоже з версією, яка була на сайті вєсті
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду