detector.media
20.01.2015 18:50
Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»
Активісти у Києві почали пікетувати місця роздачі газети «Вести»

Сьогодні, 20 січня, у Києві стартувала акція з організації громадських пікетів місць розповсюдження безкоштовної, щоденної газети «Вести», що видається ТОВ «Вісті Мас-Медіа» («Медіа інвест груп»), яке очолює Ігор Гужва. Про це йдеться у повідомленні групи активістів  у Facebook, де вони створили спеціальну групу «Пікетування місць роздачі газети "Вести"».

 

Під час пікети активісти тримають плакати «Кривава путінська пропаганда «Вести»», а також ведуть роз'яснювальну роботу з киянами, які щоденно приходять до місць роздачі, аби отримати безкоштовний екземпляр газети.

 

«Друзі, ми маємо пояснити киянам, що читати газету "Вести" ганебно після ось таких публікацій: «Трагедия под. Волновахой требует тщательного и непредвзятого расследования»», -  закликають організатори акції.

 

Як повідомляють активісти, 20 січня пікетами були охоплені місця розповсюдження газети «Вести» біля чотирьох станцій київського метро. Пікети заплановано продовжувати і в наступні дні, залучаючи до висвітлення акцій інші медіа.

 

Нагадаємо, 27 червня минулого року активіст, блогер, а нині народний депутат Ігор Луценко розпочав акцію під стінами головного офісу газети «Вести» у Києві, яка повинна була  «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди».  

 

Активісти стверджують, що газета «Вести» була створена восени минулого року за фінансової підтримки олігарха Сергія Курченка і сина колишнього президента Олександра Януковича. За їх словами, під час подій на Євромайдані газета «відзначилася постійними безпідставними наклепами на учасників протесту, відійшла від принципів об'єктивної журналістики і стала щоденним рупором режиму Януковича». Ініціатор акції Ігор Луценко був впевнений, що активісти мають право вимагати у влади заборони діяльності антиукраїнських ЗМІ.

 

Минулого року у видавця газети «Вести» ТОВ «Інновація і рішення» змінився власник. Замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY