Російський Держфільмофонд цензурував сценарій Пітера Грінуея до його фільму про Ейзенштейна

Російський Держфільмофонд цензурував сценарій Пітера Грінуея до його фільму про Ейзенштейна

5 Січня 2015
4109

Російський Держфільмофонд цензурував сценарій Пітера Грінуея до його фільму про Ейзенштейна

4109
Російський Держфільмофонд цензурував сценарій Пітера Грінуея до його фільму про Ейзенштейна
Російський Держфільмофонд цензурував сценарій Пітера Грінуея до його фільму про Ейзенштейна

Держфільмофонд Росії повернув на доопрацювання сценарій біографічного фільму про радянського кінорежисера Сергія Ейзенштейна, створений знаменитим британським режисером і сценаристом Пітером Грінуеєм (на фото). Про це повідомляє російське видання «Медуза».

 

За словами директора Держфільмофонду Миколи Бородачова, російську сторону не влаштувало, що в сценарії Пітера Грінуея згадуються деталі особистого життя Сергія Ейзенштейна, зокрема, його нетрадиційна сексуальна орієнтація.

 

За словами пана Бородачова, у випадку, якщо Пітер Грінуей відмовиться переробляти сценарій, російська сторона не буде брати участь у проекті. Сценарій має «перш за все підходити для нашого глядача», підкреслив російський чиновник.

 

«Я не хочу говорити про це (про гомосексуальність Ейзенштейна. - ТК), але саме ця тема в сценарії нас не влаштовує. Режисер, у свою чергу, наполягає на тому, що цей аспект життя Ейзенштейна є важливим для картини», - заявив Микола Бородачов.

 

Біографічний фільм про Сергія Ейзенштейна, що носить робочу назву «Рукостискання Ейзенштейна», Пітер Грінуей планує зняти в 2015 році. Передбачається, що стрічка буде спільним проектом Швейцарії, Франції та Росії, а Держфільмофонд РФ надасть для фільму про великого радянського режисера архівні матеріали.

 

У 2013 році Фонд кіно відмовив у фінансовій підтримці фільму «Чайковський», який планував знімати російський режисер Кирило Серебренніков за сценарієм Юрія Арабова. Навколо фільму, який раніше отримав схвалення Мінкульту, що виділив на зйомки 30 млн. руб., розгорівся скандал, пов'язаний з тим, що в сценарії згадувалася нетрадиційна орієнтація композитора. У підсумку автори фільму заявили, що повертають отримані від Мінкульури кошти. Через відсутність фінансування робота над «Чайковським» була заморожена.

 

Пітер Грінуей є одним з найвідоміших європейських кінорежисерів. У числі його робіт «Книги Просперо», «Контракт рисувальника», «Кухар, злодій, його дружина і її коханець».

 

Нагадаємо, 9 січня, до дня народження відомого радянського режисера і митця Сергія Параджанова, Перший національний покаже два фільми про нього - художню картину Олени Фетісової та Сержа Аведікяна «Параджанов» і документальну стрічку власного виробництва «Сімдесятники. Сергій Параджанов». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4109
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду