Ложкін заявив, що підтримує створення Міністерства інформполітики під проводом Стеця

Ложкін заявив, що підтримує створення Міністерства інформполітики під проводом Стеця

17 Грудня 2014
4378
17 Грудня 2014
10:35

Ложкін заявив, що підтримує створення Міністерства інформполітики під проводом Стеця

4378
Ложкін заявив, що підтримує створення Міністерства інформполітики під проводом Стеця
Ложкін заявив, що підтримує створення Міністерства інформполітики під проводом Стеця

Колишній президент медіа холдингу UMH Group («Український медіа холдинг»), бізнес-партнер Петра Порошенка, нині глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін заявив, що підтримує створення в уряді Міністерства інформаційної політики. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».  

 

У відповідь на питання Севгіль Мусаєвої-Боровик «Як ви ставитеся до створення міністерства інформаційної політики? Чи потрібне воно в нинішніх умовах? Чи не вважаєте ви, що інформаційну кампанію по створенню цього інформаційного міністерства Стець, уряд і адміністрація провалили?» глава Адміністрації сказав, що вважає новопризначеного міністра інформполітики Юрія Стеця дуже талановитим медіа менеджером, талановитим політиком.

 

«Мені здається, що зараз навколо цього міністерства, яке тільки створюється, дуже багато наносного. І, по-моєму, потрібно просто, щоб медіагромадськість, журналісти зі свого боку, просто вступили в нормальну дискусію», - заявив Борис Ложкін.

 

Водночас глава АП не став відповідати на питання про процедуру пакетного голосування щодо призначення очільника Міністерства інформполітики у парламенті, але наголосив, що ідеї Юрія Стеця наразі актуальні.

 

«Я вважаю, що багато військово-патріотичних, в тому числі, ідей, які є у Стеця, можуть виявитися потрібними в сьогоднішній ситуації. Я, наприклад, знайомився з досвідом ізраїльтян, там є дуже багато цікавих речей, які, напевно, можуть бути ефективно реалізовані, в тому числі, через міністерство інформаційної політики», - зазначив Борис Ложкін.

 

Він також пояснив, чому у даній ситуації не можна було замість Міністерства інформполітики обмежитися створенням департаменту при Адміністрації президента.

 

«Інформаційна політика держави - це питання, в якому задіяні всі органи влади та ініціативи громадянського співтовариства. З боку держави, на day-by-day рівні, це питання Кабміну. Інформаційна політика має бути у президента, а адміністрація - допоміжний орган, який допомагає президенту ефективно її реалізувати, задаючи стандарти, в тому числі у сфері державних комунікацій», - сказав пан Ложкін.

 

Глава АП також повідомив, що його радником нещодавно було призначено Наталку Попович, співзасновника Українського кризового медіацентру (УКМЦ). «Ми домовилися з командою УКМЦ про те, що ми будемо задіювати їх досить активно в забезпеченні інформаційної політики президента. І думаю, що там дуже багато сильних, талановитих хлопців. Так що думаю, ви побачите певні кроки. А в іншому ми не претендували на формування державної інформаційної політики», - підсумував Борис Ложкін.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію журналістів.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

Керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчинскас заявив, що в Європейському Союзі сумніваються в доцільності створення в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду