Документальний фільм 5-го каналу «Україна: вижити у вогні» показали у Європарламенті

11 Грудня 2014
7007
11 Грудня 2014
16:51

Документальний фільм 5-го каналу «Україна: вижити у вогні» показали у Європарламенті

7007
Документальний фільм 5-го каналу «Україна: вижити у вогні» показали у Європарламенті

Документальна стрічка «Україна: вижити у вогні» виробництва 5-го каналу була представлена у Європарламенті у рамках фотовиставки «Донбас: війна та мир». Про це повідомляє пресс-служба телеканалу.

 

​Продемонстрований у Брюсселі (Бельгія) фільм журналістки 5-го каналу Христини Бондаренко та оператора Яна Доброносова розповідає про визволення міста Лисичанська (Луганська область) та про родини, які прожили тиждень у підвалах, зокрема, про хлопчика, який посивів від обстрілів терористів, та півторарічну дівчину, яка ледве не померла з голоду.

 

​«У зоні бойових дій дуже важко знімати соціальні речі. Часто під час зйомок чути постріли. У перші дні, коли ми витягали людей з підвалів, ми просто знайомилися. Говорили, говорили, говорили.  Коли ти щиро починаєш розуміти людей, вони розкриваються. Дуже важливо було вселити надію та запевнити їх, що все буде добре», - сказала автор проекту Христина Бондаренко.

 

​Вражена стрічкою німецький політик, співголова фракції «Зелених» у Європарламенті, Ребекка Гармс пообіцяла показати весь цикл фільмів «Україна: вижити у вогні»  депутатам-однопартійцям та іншим членам Європарламенту, адже, за її словами, про війну варто говорити не лише мовою дипломатів, а й наглядно показувати, яким є життя під час  війни.

 

​«Усім зрозуміло, що більшість громадян Європи зацікавлені у мирі. Цю ідею - про досягнення миру - ми чуємо усюди. Але як його досягти? І що робити з війною, яка вже прийшла на цей континент», - сказала Ребекка Гармс.

 

 

​Окрім фільму, в Європарламенті також були представлені майже півсотні світлин з лінії фронту, окупованих та визволених міст сходу України. Далі організатори планують привести виставку в Страсбург (Франція).

 

Нагадаємо, прем'єра циклу документальних фільмів Христини Бондаренко «Україна: вижити у вогні» відбулась у День Незалежності України. 24 серпня був показаний фільм перший з циклу «Після звільнення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду