detector.media
11.12.2014 16:51
Документальний фільм 5-го каналу «Україна: вижити у вогні» показали у Європарламенті

Документальна стрічка «Україна: вижити у вогні» виробництва 5-го каналу була представлена у Європарламенті у рамках фотовиставки «Донбас: війна та мир». Про це повідомляє пресс-служба телеканалу.

 

​Продемонстрований у Брюсселі (Бельгія) фільм журналістки 5-го каналу Христини Бондаренко та оператора Яна Доброносова розповідає про визволення міста Лисичанська (Луганська область) та про родини, які прожили тиждень у підвалах, зокрема, про хлопчика, який посивів від обстрілів терористів, та півторарічну дівчину, яка ледве не померла з голоду.

 

​«У зоні бойових дій дуже важко знімати соціальні речі. Часто під час зйомок чути постріли. У перші дні, коли ми витягали людей з підвалів, ми просто знайомилися. Говорили, говорили, говорили.  Коли ти щиро починаєш розуміти людей, вони розкриваються. Дуже важливо було вселити надію та запевнити їх, що все буде добре», - сказала автор проекту Христина Бондаренко.

 

​Вражена стрічкою німецький політик, співголова фракції «Зелених» у Європарламенті, Ребекка Гармс пообіцяла показати весь цикл фільмів «Україна: вижити у вогні»  депутатам-однопартійцям та іншим членам Європарламенту, адже, за її словами, про війну варто говорити не лише мовою дипломатів, а й наглядно показувати, яким є життя під час  війни.

 

​«Усім зрозуміло, що більшість громадян Європи зацікавлені у мирі. Цю ідею - про досягнення миру - ми чуємо усюди. Але як його досягти? І що робити з війною, яка вже прийшла на цей континент», - сказала Ребекка Гармс.

 

 

​Окрім фільму, в Європарламенті також були представлені майже півсотні світлин з лінії фронту, окупованих та визволених міст сходу України. Далі організатори планують привести виставку в Страсбург (Франція).

 

Нагадаємо, прем'єра циклу документальних фільмів Христини Бондаренко «Україна: вижити у вогні» відбулась у День Незалежності України. 24 серпня був показаний фільм перший з циклу «Після звільнення».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY