Порошенко: Мінінформ насамперед зупинятиме інформаційні атаки

Порошенко: Мінінформ насамперед зупинятиме інформаційні атаки

7 Грудня 2014
7214
7 Грудня 2014
13:44

Порошенко: Мінінформ насамперед зупинятиме інформаційні атаки

7214
Порошенко: Мінінформ насамперед зупинятиме інформаційні атаки
Порошенко: Мінінформ насамперед зупинятиме інформаційні атаки

Президент Петро Порошенко вірить у те, що новостворене Міністерство інформації опікуватиметься не цензурою, а відображатиме інформаційні атаки проти України з боку супротивника. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами 6 грудня на аеродромі в Чугуєві (Харківська область), передає «Інтерфакс».

 

«Я впевнений у тому, що війна, яка ведеться сьогодні проти України, ведеться по всіх фронтах, в тому числі і інформаційному, - сказав глава держави. -  Головна функція цього міністерства, наскільки я розумію, і наскільки мене поінформували, проведення зовнішніх дій, зупинка атак проти України з боку агресора. Я впевнений, що просування правди про Україну в світі сьогодні є головною функцією не тільки урядового міністерства, це завдання всіх нас».

 

Тим часом міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів, що першим завданням Міністерства інформаційної політики буде відновлення телевізійних та радійних каналів на території, звільненій від так званих ЛНР і ДНР. Про це він сказав журналістам, перебуваючи на Донеччині, повідомляє «Главком».

 

За словами Юрія Стеця, разом з РРТ і спецпідрозділами СБУ МІнінформ глушитиме радіостанції і канали Росії, як і захоплені сепаратистами та натомість відновлюватиме мовлення українських медіа.

 

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко, за планом Юрія Стеця на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками буде встановлено «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами.

 

«Ці ретранслятори будуть надані в розпорядження українських патріотичних телерадіоорганізацій, які бажають передвати свій сигнал в на територіях, захоплених АТО», - додав пан Геращенко. Надалі, за його словами, Мінінформ працюватиме над створенням технічної можливості для спутникового мовлення на Крим, Російську Федерацію та весь світ, аби доносити правду про події в Україні.

 

Він запевнив, що Мінінформ стане «головним союзником українських журналістів у їхній боротьбі з цензурою і відстоюванням свого права на чесну журналістику перед власниками великих ЗМІ і особливо телеканалів, які давно ввели і заохочують самоцензуру чи встановили "табу "для своїх журналістів для висвітлення певних тем або згадування певних прізвищ».

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакціюмедійників і журналістів. Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович занепокоєнастворенням в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

4 грудня Міжнародна федерація журналістів (IFJ) і Європейська федерація журналістів (EFJ)висловили стурбованість у зв'язку зі створенням в Україні державного органу з контролю інформації.

 

Юрій Стець повідомив, що у Мінінформіпередбачено три департаменти, які займатимуться інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади. Новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, пообіцяв не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань та заявив, що фінансувати нове міністерство можна за рахунок скорочення видатків на державні засоби масової інформації. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду