У США опублікували скандальну біографію Сталіна

У США опублікували скандальну біографію Сталіна

5 Грудня 2014
7152
5 Грудня 2014
19:33

У США опублікували скандальну біографію Сталіна

7152
У США опублікували скандальну біографію Сталіна
У США опублікували скандальну біографію Сталіна

Американське видавництво Penguin Random House, що одним з найбільших у світі, випустило дослідження Стівена Коткіна «Сталін», що є черговою біографією радянського вождя Йосипа Сталіна. Про це повідомляє видання «Новое время».

 

Книга повинна зруйнувати міф про сприйняття Йосипа Сталіна, як сина бідного швеця взуття, що повністю переосмислив себе під час Жовтневої революції, йдеться на сайті видання.

 

Автор біографії Стівен Коткін описує вождя як хитрого, деспотичного соціопата, що насторожено ставився до людей і був схильний до необдуманих рішень.

 

Стівен Коткін також відмовляється від загальноприйнятої подачі дій Сталіна як результату його психологічних особливостей. На думку автора, параноя вождя була обумовлена політичним контекстом і без імперіалістичної спадщини царської Росії могла б і не розвинутися.

 

Основу десятирічного розслідування автора книги склали архівні документи зовнішньої і внутрішньої радянської розвідки і КДБ.

 

Нагадаємо, у червні  Мінкульт Росії визнав недоцільним увічнення пам'яті жертв кривавого сталінського терору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду