Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)

Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)

3 Грудня 2014
5160
3 Грудня 2014
19:03

Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)

5160
Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)
Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)

Сьогодні, 3 грудня, у Києві біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення пройшла акція з вимогою позбавити ліцензій телеканали, що транслюють російські серіали. Про це повідомляє УНІАН.

 

Під час театралізованої акції-перформансу від влади вимагали вжити рішучих заходів щодо телеканалів, які найбільше демонструють російську телепродукцію, що, на їх переконання, зомбує українців.

 

 

Подібні акції проходять біля будівлі Нацради періодично.  6 листопада біля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбулася акція групи людей, які виступають проти показу російських фільмів і серіалів на українських телеканалах. За словами учасників акції, вони виступають від імені так званого «Комітету ТелеЕтики».

 

Нагадаємо, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі російського актора Івана Охлобистіна, який днями нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальних заяв на підтримку «ДНР». 

 

4 листопада Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН, відео - 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5160
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лев Исаакович
3434 дн. тому
Животноводство
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду